Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων

  -Στο +6,5% ολοκληρώθηκαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2015 

-Αυξημένη η ζήτηση για την προσεχή χειμερινή περίοδο 

-Αισιόδοξα τα μηνύματα για το καλοκαίρι του 2016 

Με τις διακοπές να αποτελούν προτεραιότητα για την πλειοψηφία των Γερμανών, οι πωλήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων βρίσκονται σε τροχιά ανόδου. 
Σύμφωνα με έρευνα της GfK, η καλοκαιρινή σεζόν του 2015 ολοκληρώθηκε με άνοδο 6,5% στις κρατήσεις, ενώ ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016, αλλά και για το καλοκαίρι του 2016. 
Ωστόσο, η έρευνα διεξήχθη στις αρχές του Νοεμβρίου πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τη συντριβή του αεροσκάφους με τους Ρώσους στην πλειοψηφία τους τουρίστες, στο όρος Σινά και δεν υπάρχουν ενδείξεις πώς αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση για ταξίδια στη γερμανική αγορά... 

Η καλοκαιρινή σεζόν έκλεισε με άνοδο 6,5% στις κρατήσεις για τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία, παρά την υποτονική ζήτηση που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της GfK σε 1.200 ταξιδιωτικά γραφεία. Μια ισχυρή αύξηση 22% των πωλήσεων της τελευταίας στιγμής τον Οκτώβριο ενίσχυσε σημαντικά τις κρατήσεις, δημιουργώντας συνολικά έσοδα για την καλοκαιρινή σεζόν της τάξης των €11 δισ.. 
Η συνολική αύξηση μεταξύ Νοεμβρίου 2014 - Οκτωβρίου 2015 διαμορφώθηκε στο 5% μετά την περιορισμένη αύξηση 1,8%, που παρατηρήθηκε τον περασμένο χειμώνα. Ανοδική εμφανίζεται η ζήτηση για την προσεχή χειμερινή περίοδο, με τα έσοδα τον περασμένο μήνα, να καταγράφουν αύξηση 8,3%, σύμφωνα με την έρευνα της GfK. Το ποσοστό αυτό υπερέχει πολύ από το αντίστοιχο ποσοστό του Οκτωβρίου του 2014, το οποίο διαμορφώθηκε στο 2,4%. Στο πλαίσιο αυτό, έντονη ζήτηση καταγράφεται για την περίοδο των Χριστουγέννων / Πρωτοχρονιάς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 15,9%. 
Οι Γερμανοί αρχίζουν επίσης να προχωρούν σε κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι, μετά και την κυκλοφορία των καταλόγων τους από τους περισσότερους τουριστικούς πράκτορες. Μάλιστα, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι που υπάρχουν ήδη αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των εσόδων του περασμένου μήνα. 
Το κλίμα στα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δείχνει βελτιωμένο μετά από τα καλά στοιχεία του Οκτωβρίου, όπως αποδεικνύει ο πρόσφατος «δείκτης κλίματος των ταξιδιωτικών γραφείων», που δημοσίευσε η εταιρία συμβούλων Dr Fried + Partner και ο οποίος ανήλθε στις 100 μονάδες, κυρίως ως απάντηση στις πρόσφατες αυξημένες πωλήσεις. 
 Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, περίπου το 25% των ταξιδιωτικών πρακτόρων αναμένουν καλύτερες πωλήσεις κατά τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες, ενώ κάποιοι φοβούνται μια νέα ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου