Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Στην 31η Philoxenia με επιτυχία τα Ιόνια Νησιά


 
Με δικό της περίπτερο συμμετείχε στην 31η Philoxenia 2015 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 
Κάθε Περιφερειακή Ενότητα είχε το δικό της stand και όπως διαπιστώθηκε η ΠΙΝ είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την τρίτη και τέταρτη μέρα της έκθεσης, επειδή έχει το πλεονέκτημα να είναι η πλέον προσβάσιμη (και όχι μόνο) νησιωτική περιφέρεια ως προς το βορειοελλαδίτικο κοινό. 
Έγιναν αρκετές συνεντεύξεις σε μέσα επικοινωνίας τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κο Σπ. Γαλιατσάτο, τους Δημάρχους και συγκεκριμένα της Κέρκυρας, κο Κώστα Νικολούζο, Ζακύνθου κο Παύλο Κολοκoτσά, τον κο Γιώργο Λύχνο, εκπρόσωπο του Δήμου Παξών καθώς και τον Αντ/ρχο Παξών κ. Αρσένη Λέκκα, τους Αντ/ρχους Κέρκυρας κ. Βασίλη Καββαδία, Ζακύνθου κ. Τάσο Μποτώνη, καθώς κι από εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, όπως τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Κεφ/νιάς και Ιθάκης κο Γεράσιμο Τιμοθεάτο, τον Γεν. Γραμμ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδος κο. Διον. Γαζή, κλπ.
Αξιοσημείωτες ήταν οι επαφές με βαλκάνιους τουριστικούς πράκτορες και στελέχη πρεσβειών των γειτονικών χωρών. 
Επίσης σε εκδήλωση που έγινε στο τούρκικο περίπτερο, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ακόλουθο Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα κα Asli Gundogdu Aksungur, η οποία μας έφερε σε επαφή με τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Οι παρουσίες της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κας Νικολέττας Πανδή, του Αντιπ/ρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κου Παναγή Δρακουλόγκωνα και της Περιφ. Συμβούλου κας Μαρίνας Μοσχάτ, ήταν εξόχως εποικοδομητικές. Τα τοπικά προϊόντα βέβαια της Περιφέρειας ήταν εξόχως καλοδεχούμενα από τους επισκέπτες της έκθεσης αλλά ιδίως της Ζακύνθου λόγω πολυποικιλότητας. 
Ο συντονισμός και η επιμέλεια του περιπτέρου της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλύφθηκε πλήρως από τον κο Σπύρο Ζαμπέλη, τμηματάρχη τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. 
Την τελευταία μέρα της έκθεσης έδωσε δυναμικό παρόν η χορωδία της Ένωσης Κερκυραίων Θες/νίκης «ο Άγιος Σπυρίδωνας», στον οποίο συμμετείχαν και μέλη του Κεφαλληνιακού Συλλόγου Θες/νίκης «Άγιος Γεράσιμος». Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βραβεύθηκε για τη συμμετοχή της στην έκθεση PHILOXENIA από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Τάσο Τζήκα και τον αν. Γεν. Δ/ντή αυτής κ. Αλ. Τσαξιρλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου