Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Στην Αθήνα το 20ο συνέδριο της ISOLS


To Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Εταιρείας Διάσωσης των Mελών (International Society of Limb Salvage - ISOLS) κατά το πρόσφατο συνέδριο των μελών της, που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο των ΗΠΑ, αποφάσισε το 20o συνέδριό της το 2019 να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Παναγιώτη Παπαγγελόπουλου, Διευθυντή της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». 
Τον φάκελο της υποψηφιότητας συνέταξε η εταιρεία Erasmus, μέλος του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB). 
Στην τελική φάση απόφασης για τη διοργάνωση του συνεδρίου ISOLS 2019, υποψήφιες πόλεις ήταν η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη και η Μόσχα.
Η απόφαση για την ανάθεση του συνεδρίου στην Αθήνα ήταν ομόφωνη.
Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.
Πέραν της διοργάνωσης του συνεδρίου, ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος θα αναλάβει την Προεδρία της ISOLS για την περίοδο 2019-2021.
Η ISOLS ιδρύθηκε το 1981 στο Ρότσεστερ της Μινεσότα από διακεκριμένους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο στον χώρο της Μυοσκελετικής Ογκολογίας.
Στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και του κλινικού έργου που σχετίζεται με τη διάσωση των μελών σε ασθενείς με μυοσκελετικούς όγκους.
Με αφορμή την ανάθεση του συνεδρίου στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας της ISOLS Καθηγητής κ. Ντάγκλας Λέτσον αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει διαδραματίσει στον διεθνή χώρο της Μυοσκελετικής Ογκολογίας ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος και στο παγκοσμίου εμβέλειας κλινικό και ερευνητικό έργο που έχει παρουσιάσει η Μονάδα Μυοσκελετικής Ογκολογίας της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του «Αττικόν».
 Με αφορμή το γεγονός, ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητική η απόφαση των μελών της ISOLS να αναθέσουν στην Ελλάδα τη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου της. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιατρικά γεγονότα που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Αθήνα.
Επιπλέον η διοργάνωση του συνεδρίου αναμένεται να φέρει στην Αθήνα πάνω από 2.000 συνέδρους και συνοδά μέλη, ενισχύοντας την οικονομία της πόλης».
 Σημειώνεται ότι υπό την προεδρία του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Παπαγγελόπουλου διοργανώθηκε φέτος τον Μάιο στην Αθήνα το 28o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ογκολογίας (EMSOS), υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Εταιρεία EMSOS στην επίσημη αναφορά της μετά το πέρας του συνεδρίου, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική βάση δεδομένων PubMed, τόνισε ότι παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, οι διοργανωτές εντυπωσίασαν για το υψηλής στάθμης επιστημονικό πρόγραμμα και την άψογη διοργάνωση.
Επιπρόσθετα, υπογράμμισαν ότι το ΕMSOS 2015 ήταν το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της εταιρείας, με εκπροσώπηση από 45 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου