Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

+15% οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα το Νοέμβριο


- Υψηλότερες κατά 15% οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα σε ετήσια βάση 
- 20% χαμηλότερες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα

Σημαντική φαίνεται να είναι η αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών της Αθήνας για το μήνα Νοέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 15%, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Trivago.
Παρόλα αυτά, οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα έχουν υποστεί μια μείωση της τάξεως του 20% σε μηνιαία βάση, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 91 ευρώ ανά διανυκτέρευση. 
Η μέση αυτή τιμή είναι αρκετά χαμηλή ώστε να διατηρηθεί η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και για το Νοέμβριο. 
Σε διεθνές επίπεδο, οι μεγαλύτερες αλλαγές φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στο Μονακό, στη Μαδρίτη και στην Κωνσταντινούπολη. 
Πιο συγκεκριμένα, σε όλους αυτούς τους προορισμούς πραγματοποιήθηκαν μειώσεις σε μηνιαία βάση που ξεκινούν από το 20 και φθάνουν μέχρι το 30%.
Πιο αναλυτικά οι σημαντικότερες αλλαγές στα επίπεδα τιμών των ξενοδοχείων παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές για 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν:
ερευνα trivago thpi Νοεμβριος 2015

Τη λίστα με το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Νοεμβρίου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών
Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα να αγγίζει για το μήνα Νοέμβριο τα 97 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αρκετά χαμηλότερα από τα 121 ευρώ που είναι η αντίστοιχη τιμής για την Ιταλία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε επίπεδο τιμών βρίσκεται και αυτό το μήνα στο προσκήνιο. Ποιες ήταν, όμως, οι επιμέρους αλλαγές στις ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών οι οποίες οδήγησαν στη διαμόρφωση αυτής της τιμής;
 Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Νοέμβριο:
 ερευνα trivago thpi Νοεμβριος 2015
*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου