Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Στα 110 εκατ. η συμβολή της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία

- Αύξηση 20% στη διακίνηση επιβατών για το 2015 


Στα 110 εκατ. ευρώ ανήλθε η οικονομική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του 2015, με τη συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών που διακινήθηκαν μέσω των κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας να αγγίζει τα 77 εκατ. ευρώ και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρίας να ανέρχονται στα 33 εκατ. ευρώ. 
Επιπρόσθετα, κατά το 2015, η εταιρία δαπάνησε 20 εκατ. ευρώ στις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων πλοίων, όπως η προσθήκη 51 μπαλκονιών στο πλοίο «Celestyal Crystal»...

Αυτά επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης της εταιρίας, όπου παρουσιάστηκε η πορεία της για το 2015 και το σχεδιασμό για το μέλλον. 
Μιλώντας σχετικά ο κ. Πυθαγόρας Νάγος, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 20% στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014, καθώς η εταιρία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις ξένων επιβατών. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Υπήρξε μία σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές μας, όπως στη Βόρεια (13%) και τη Νότια Αμερική (17%), την Ευρώπη (25%), ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία (135%)». 
Παράλληλα, ο κ. Νάγος, αναφέρθηκε στους νέους προορισμούς που σταθερά επενδύει η εταιρία τα τελευταία χρόνια, καθώς προστίθενται στα δρομολόγια του 2016 το Ναύπλιο, τα Χανιά και η Μυτιλήνη, από το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Celestyal Nefeli. 
Στον σχεδιασμό της εταιρίας για το 2018 είναι η προσθήκη μιας χειμερινής επταήμερης κρουαζιέρας με την ονομασία «Τρεις Ήπειροι» με το Celestyal Olympia, η οποία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα επισκέπτεται τρεις ηπείρους, Ευρώπη (Ρόδο), Ασία (Αντάλεια - Τουρκία, Άγιοι Τόποι - Ισραήλ) και Αφρική (Πορτ Σαίντ - Αίγυπτος). 
Παράλληλα, η εταιρία δραστηριοποιείται για τρίτη χρονιά στην Κούβα με την Cuba Cruise, η οποία πλέον επεκτείνεται για τέσσερις εβδομάδες, και απολαμβάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και την ενθουσιώδη υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά. 
Η Celestyal Cruises, όχι μόνο αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία κρουαζιέρας που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Κούβα, αλλά είναι και η μοναδική εταιρία παγκοσμίως που επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια. 
Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που στέλνει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο, γεγονός που επηρέασε τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε την πολυδιάστατη συμβολή της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου