Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

To ‘Sani Resort’ επιλέγει τις προηγμένες λύσεις Multi V IV και Hydrokit της LG


- Η πολυτελής τουριστική μονάδα της Χαλκιδικής εμπιστεύεται την ανάδοχο τεχνική εταιρία INTERACT και τις επαγγελματικές λύσεις LG για τον κλιματισμό, τη θέρμανση, τον εξαερισμό και την παραγωγή ζεστού νερού των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων

Κατά τα τελευταία χρόνια, όπου η ξενοδοχειακή υποδομή της χώρας μας αναβαθμίζεται συστηματικά, η LG Electronics (LG) συμβάλλει με την προηγμένη τεχνολογία της στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. 
Στο πλαίσιο αυτό, το πολυτελές ‘Sani Resort’ της Χαλκιδικής επέλεξε λύσεις LG και την τεχνική εταιρία INTERACT, για την ανακαίνιση και επέκταση του συστήματος ψύξης - θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. 
Για να καλυφθούν οι τεχνικές απαιτήσεις του έργου, συνδυάστηκαν τα πολυδιαιρούμενα υδρόψυκτα και αερόψυκτα συστήματα VRF LG Multi V IV με τις μονάδες LG Hydrokit, εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη εξοικονόμηση ενέργειας και εντυπωσιακή μείωση του κόστους λειτουργίας για το σύνολο των εγκαταστάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η λύση περιλαμβάνει 8 VRF μονάδες κλιματισμού Multi V IV Heat Recovery, 10 εσωτερικές μονάδες τύπου κασέτας μίας και τεσσάρων κατευθύνσεων, 50 εσωτερικές μονάδες κλιματισμού τύπου αεραγωγών χαμηλής στατικής και προφίλ που ενδείκνυται για μικρά δίκτυα διανομής αέρα, 5 μονάδες εξαερισμού Eco V με τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας, καθώς και 7 μονάδες Hydrokit υψηλών θερμοκρασιών. 
Σ’ ένα περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής, πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς, το ‘Sani Resort’ προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών σε όσους αναζητούν κάτι μοναδικό: ένα οικολογικό καταφύγιο 4.500 στρεμμάτων, με συναρπαστική φύση, γαλάζια νερά, απεριόριστη θέα, τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία, εξοχικές πολυτελείς κατοικίες, μια υπερσύγχρονη μαρίνα, τρία εντυπωσιακά SPA, υπηρεσίες πέντε αστέρων και ασυναγώνιστες παροχές, αλλά και πολιτιστικές και γαστρονομικές αναζητήσεις. 
Αναζητώντας αντάξιας ποιότητας λύσεις ψύξης, θέρμανσης, εξαερισμού και παραγωγής ζεστού νερού, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση σημαντικού ποσοστού του κόστους λειτουργίας τους, το ‘Sani Resort’ εμπιστεύτηκε τις καινοτόμες ξενοδοχειακές λύσεις και την τεχνογνωσία της LG και της τεχνικής εταιρείας INTERACT. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αναβάθμισης κλιματισμού αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους ολοκληρωμένων συστημάτων επαγγελματικού VRF κλιματισμού LG Multi V IV για ξενοδοχεία, που διακρίνονται για την κορυφαία ενεργειακή τους απόδοση, την απρόσκοπτη λειτουργία τους ακόμα και σε ακραίες συνθήκες και τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας. 
 Το πρώτο σύστημα βασίζεται σε υδρόψυκτα LG MULTI V IV Water, τα οποία αξιοποιούν τη θερμότητα που απορροφάται από τις εσωτερικές μονάδες κλιματισμού κατά τη λειτουργία της ψύξης, για την παραγωγή ζεστού νερού για την χρήση πισίνας μέσω των μονάδων Hydrokit υψηλών θερμοκρασιών. 
Η μοναδική αυτή τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας της LG επιτρέπει την εξοικονόμηση έως και πάνω από το 20% του κόστους ενέργειας. 
Το δεύτερο σύστημα απαρτίζεται από αερόψυκτα LG MULTI V IV Heat Recovery, τα οποία επιτρέπουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο στις εσωτερικές μονάδες κλιματισμού να λειτουργούν στη ψύξη, ενώ στις συνδεδεμένες εσωτερικές μονάδες Hydrokit να λειτουργούν στη θέρμανση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θερμότητα που απορροφάται από τους χώρους όπου λειτουργούν μονάδες κλιματισμού στην ψύξη να μεταφέρεται (μέσω των μονάδων Hydrokit) στο ζεστό νερό χρήσης και να μην απορρίπτεται όπως στις συμβατικές μονάδες στο περιβάλλον. 
Η επιπρόσθετη εξοικονόμηση από αυτή τη λειτουργία μπορεί να ξεπεράσει το 20%. Τα συστήματα LG Multi V IV Heat Recovery προσφέρουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση και άριστες επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην εξοικονόμηση σημαντικού μέρους από το κόστος λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων. Πρόσφατα η LG παρέλαβε ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον έγκυρο οργανισμό Eurovent για τις άριστες επιδόσεις των κεντρικών της συστημάτων κλιματισμού προηγμένης τεχνολογίας τόσο σε λειτουργία ψύξης, όσο και σε λειτουργία θέρμανσης, Multi V (MULTI V IV, MULTI V S, MULTI V IV PRO). Ο υψηλότερος εποχιακός συντελεστής απόδοσης έως 7,9 (ESEER), ο πιστοποιημένος κατά Eurovent δείκτης ενεργειακής απόδοσης στην ψύξη έως 4.83 (EER) και ο συντελεστής απόδοσης στη θέρμανση έως 5.32 (COP) των συστημάτων εξασφαλίζουν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας. 
Με δυνατότητα σύνδεσης έως και 64 εσωτερικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλού θορύβου, τα συστήματα Multi V αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια πληθώρα διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση ενέργειας και κομψό σχεδιασμό. Οι μονάδες Hydrokit της LG έρχονται να δώσουν αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής ζεστού νερού. Η λειτουργία τους είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς βασίζεται στον ατμοσφαιρικό αέρα και την ηλεκτρική ενέργεια, και όχι σε συμβατικές πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο. Έτσι, η μείωση στο κόστος λειτουργίας, σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%. 
Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει σε νέες ή σε υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, και η λειτουργία τους είναι 100% συμβατή με μονάδες Fan Coil, καλοριφέρ, συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακά πάνελ και boiler. Τέλος, οι μονάδες εξαερισμού LG Eco V που χρησιμοποιήθηκαν για το σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας παροχής 2000 m3/h του ‘Sani Resort, διασφαλίζουν απόδοση και άνεση, χάρη στον αποδοτικό κεντρικό πυρήνα ενέργειας που διαθέτουν, ο οποίος απορροφά θερμότητα από τον απορριπτόμενο εσωτερικό αέρα και την αποδίδει στον εισερχόμενο νωπό αέρα, χωρίς να αναμιγνύονται οι ροές. 
Μπορούν να συνδεθούν με την εσωτερική μονάδα κλιματισμού MULTI V, ώστε να λειτουργούν ταυτόχρονα, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα, σε σύνδεση με απλό τηλεχειριστήριο. Τέλος, με την εισαγωγή κωδικών στο συνδεδεμένο χειριστήριο μίας μονάδας ECO V, η διαθέσιμη στατική πίεση μπορεί να αυξηθεί ή να ελαττωθεί, διατηρώντας το θόρυβο σε επιθυμητά επίπεδα και ταυτόχρονα την παροχή του αέρα σταθερή, ανεξάρτητα από το συνδεδεμένο δίκτυο αεραγωγών. 
Ο κ. Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η νέα επιτυχημένη συνεργασία της LG με το πολυτελές ‘Sani Resort’ υπογραμμίζει για άλλη μία φορά την αξιοπιστία των λύσεων της LG για τον επαγγελματικό κλιματισμό, εξαερισμό και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, ενώ παράλληλα τονίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που, εδώ και χρόνια, παρέχουμε στους πελάτες μας. Από την πλευρά μας, αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η υψηλή τεχνογνωσία και οι συνδυαστικές λύσεις της LG συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξοικονόμηση σημαντικού ποσοστού από το κόστος λειτουργίας των τουριστικών εγκαταστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου