Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το νέο βίντεο της KLM για την ασφάλεια των πτήσεων ...


...εμπνέεται από την τεχνοτροπία Delftware 

Από την 1 Νοεμβρίου η KLM Royal Dutch Airlines θα προβάλλει ένα καινοτόμο και ξεχωριστό βίντεο για την ασφάλεια των πτήσεων σε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις, εμπνευσμένο από τις τεχνικές διακόσμησης των πορσελάνινων δημιουργιών Delftware 
Το νέο βίντεο της KLM για την ασφάλεια των πτήσεων χρησιμοποιεί περισσότερα από 1.000 πλακίδια, ειδικά σχεδιασμένα και χρωματισμένα με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια για τον συγκεκριμένο σκοπό. 
Το βίντεο δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, όπως ακριβώς η KLM δίνει σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η ασφάλεια των πτήσεων.
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους διάσημους τεχνίτες Delft Blue, με κάθε λεπτομέρεια να είναι ζωγραφισμένη με προσοχή. 
Η KLM διεξάγει διαδικασίες για την ασφάλεια, με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια. Το σενάριο «μεταφράστηκε» αρχικά σε χειροποίητα Delftware σχέδια, τα οποία στη συνέχεια χρωματίστηκαν πάνω στα πλακίδια. 
Έπειτα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με το stop-motion animation, έγινε η εγγραφή των οδηγιών ασφαλείας της πτήσης για τους επιβάτες, πλακίδιο-πλακίδιο. 
Ολλανδικός σχεδιασμός 
Ακριβώς όπως το νέο βίντεο για την ασφάλεια των πτήσεων, έτσι και η σειρά «Tasty Blue» στην τροφοδοσία της οικονομικής θέσης της KLM εμπνέεται από το σχεδιασμό Delftware. Τα καρότσια, τα σουπλά, τα χάρτινα κουτάκια και τα φλυτζάνια, όλα διαθέτουν λεπτομέρειες ή στοιχεία Delftware. Τα νέα αυτά στοιχεία του design ακολουθούν το ίδιο concept με τις μινιατούρες των ολλανδικών σπιτιών Delftware οι οποίες ξεκίνησαν να προσφέρονται τη δεκαετία του 1950 στους επιβάτες της Business Class. 
Τα επιτραπέζια σκεύη της World Business Class καθώς και το νέο εσωτερικό των αεροσκαφών του στόλου, σχεδιάστηκαν από Ολλανδούς δημιουργούς. Επιπλέον, η KLM έχει μια μακρά παράδοση στο να σερβίρει δημιουργίες κορυφαίων Ολλανδών σεφ στην World Business Class, επιβεβαιώνοντας τις ολλανδικές ρίζες της αλλά και τη διεθνή γοητεία που εκπέμπει. 
Το νέο βίντεο για την ασφάλεια των πτήσεων καθώς και το «making of» είναι διαθέσιμα στη σελίδα της KLM www.klm.com/flightsafety. 
Η ταινία και τα πλακίδια Delftware που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της συμμετέχουν στην ολλανδική εβδομάδα Design στο Αϊντχόβεν από τις 17 έως τις25 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου