Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αφιλόξενα για άτομα με κινητικά προβλήματα τα αγροτουριστικά καταλύματα στην Ισπανία

- Παράλληλα δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία οικογενειών με παιδιά, ούτε κατοικίδιων 

Την… πλάτη σε άτομα με κινητικά προβλήματα, οικογένειες με παιδιά, αλλά και κατοικίδια, γυρίζουν τα αγροτουριστικά καταλύματα στην Ισπανία, αφού στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. 
Για παράδειγμα, το 80,4% των ισπανικών αγροτικών καταλυμάτων δεν είναι προσβάσιμο από αναπηρικά αμαξίδια και άτομα με κινητικά προβλήματα και μόνο το 19,6% των καταλυμάτων αυτών παρέχουν αντίστοιχες υποδομές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης του ισπανικού αγροτικού Βαρόμετρου Τουρισμού.
Στην Ισπανία υπάρχουν 3.850.000 άτομα με αναπηρία και 2.54 εκατομμύρια από αυτά τα άτομα έχουν κινητικές δυσκολίες, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ΙΝΕ). Ωστόσο, μόνο δύο στα 10 αγροτικά καταλύματα είναι προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια.
Σύμφωνα με νέα, αναθεωρημένα στοιχεία του Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Nebrija, η ανεπάρκεια των υπηρεσιών για άτομα με κινητικά προβλήματα που προσφέρονται από τα αγροτουριστικά καταλύματα και κατοικίες είναι σημαντική και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.
Παράλληλα, αναβάθμιση χρειάζονται και οι υπηρεσίες και εγκαταστάσεις των αγροτικών καταλυμάτων, οι οποίες σχετίζονται με τη φιλοξενία των κατοικίδιων ζώων. Σχεδόν το 60% των αγροτουριστικών καταλυμάτων δεν επιτρέπουν τα κατοικίδια, αν και παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιωτών να τα παίρνει μαζί στις διακοπές του.
Ένας άλλος τομέας που πρέπει να βελτιωθεί, σύμφωνα με την έκθεση, είναι οι υπηρεσίες, εγκαταστάσεις και ειδικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά, καθώς το 75,6% των αγροτικών καταλυμάτων δεν παρέχουν καμία από αυτές τις υπηρεσίες.
Τα περισσότερα αγροτικά καταλύματα στην ισπανική ύπαιθρο διαθέτουν μια ψησταριά (56,1% καταλυμάτων), τζάκι (62,9%) και κήπο (64,4%). 
Ωστόσο, καλύτερες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το διαδίκτυο, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2015, το 43% των αγροτικών καταλυμάτων διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έναντι 39,1% το προηγούμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου