Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στον Πλακιά


Για άλλη μια φορά η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Πλακιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Από το 2000, στον Πλακιά, η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες που επέλεξαν τον Πλακιά για τις διακοπές τους, κάνοντας τον τόπο δεύτερο σπίτι τους. 
Λάτρεψαν την φιλοξενία, την ανθρωπιά, την κρητική κουζίνα, τη θάλασσα και όλα όσα βρίσκουν στην πανέμορφη αυτή περιοχή.
Φέτος οι εκδηλώσεις εμπλουτίστηκαν και διήρκησαν δύο ημέρες.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Σπίτι στο χωριό Μυρθιός, ακολούθησε ξενάγηση και κέρασμα από τις γυναίκες και τον πολιτιστικό σύλλογο. 
Αργότερα στον Πλακιά έγινε η καθιερωμένη καντάδα με λύρα και τραγούδι, σε όλα τα στενά του χωριού.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου προσφέρθηκε βαρκάδα δωρεάν στους επισκέπτες στον κόλπο του Πλακιά έως και τη Σούδα. 
Ακολούθησε η αναπαράσταση του τρύγου, δίνοντας την ευκαιρία στους καλεσμένους να πατήσουν σταφύλια στο πατητήρι, να δουν το κόψιμο του μούστου και την διαδικασία της παραγωγής κρασιού και ρακής και να γευτούν τη μουσταλευριά . 
Για πρώτη φορά σε διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Πλακιά έγινε έκθεση τοπικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης.
Οι εκδηλώσεις αυτές εξακολουθούν να πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του Δήμου, των επαγγελματιών, ξενοδόχων, προμηθευτών, της εκκλησίας, του Συλλόγου Γυναικών και απλών ανθρώπων που εθελοντικά προσφέρουν τη βοήθειά τους κάθε χρόνο για τη γιορτή. 
Όπως λέει η κα Ελένη Βαρδάκη,  Δημοτική Σύμβουλος Υπεύθυνη Επιτροπής Τουρισμού, "Αποτέλεσμα αυτής της διοργάνωσης είναι οι καλεσμένοι να φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις , γνωρίζοντας πλέον την υπέρμετρη προσπάθεια που κάνουμε για αυτή την εκδήλωση, με τη δύναμη της ψυχής και είναι αυτός ένας λόγος παραπάνω που θα επιλέξουν να ξανάρθουν στον όμορφο Πλακιά . Γιατί έτσι πρεπει και έτσι είναι, για μας ο τουρισμός, δεν είναι μόνο μια βαριά βιομηχανία όπως λένε, είναι κάτι πιο προσωπικό, έχει ψυχή και επιτρέπει το δέσιμο και το δόσιμο!!!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου