Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζεται η πεζοπορική σεζόν στην Κύθνο


Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η πεζοπορική σεζόν στο νησί της Κύθνου, με δυνατότητα παράτασής της τον Νοέμβριο, εφόσον το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ferry boats.
Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για πεζοπορικές διακοπές στην Κύθνο. Πρόσφατα, μία ομάδα περιπατητών «σκαρφάλωσαν» στο ακρωτήρι Κατακέφαλο, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με το Βυζαντινό Κάστρο της Ωριάς, ενώ η ίδια ομάδα επισκέφθηκε και το Βρυόκαστρο, την αρχαία πόλη της Κύθνου με τον διπλό ναό. 
Μπορεί οι πεζοπορικές διαδρομές να ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, ωστόσο, οι πεζοπόροι ανταμείφθηκαν από τις πολιτιστικές ανακαλύψεις με τις οποίες βρέθηκαν «αντιμέτωποι».

Το πρόγραμμα των πεζοπορικών τους διαδρομών περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τις υπέροχες παραλίες του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Στεφάνου -η μεν πρώτη προσβάσιμη μόνο με τα πόδια,  ενώ η δεύτερη αποτελεί αγαπημένο καταφύγιο για ιστιοπλόους- τις Λεύκες, ιδιαίτερα δημοφιλή παραλία κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό, τη Δρυοπίδα, με τα παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια, εξαίρετης αρχιτεκτονικής και τα γραφικά σοκάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου