Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

"Χαμός" με την Airbnb στη Γαλλία


- Σοβαρές αντιδράσεις των Γάλλων ξενοδόχων, που αρχίζουν "πόλεμο"
- Ο κ. Duc θέλει τις αρμόδιες αρχές να σκληρύνουν τους κανονισμούς έτσι ώστε εκείνοι που νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους στην Airbnb, να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, όσον αφορά φόρους, την ασφάλεια ή τα υγειονομικά πρότυπα.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων της Γαλλίας 
(UMIH) Laurent Duc, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Airbnb τονίζοντας ότι η βαλλόμενη γαλλική τουριστική βιομηχανία, θα αντιδράσει σθεναρά στον αθέμιτο ανταγωνισμό που της ασκείται από εταιρίες σαν αυτή.
Πρόσφατα, ο κ. Duc, μετά τη νίκη επί της Booking.com, είχε δηλώσει πως τώρα θα στρέψουν την προσοχή τους στην Airbnb για να προστατεύσουν τα ξενοδοχεία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ο Laurent Duc και οι ξενοδόχοι της Γαλλίας έχουν σειρά αιτιάσεων ότι οι υπηρεσίες της Airbnb κι των υπολοίπων ανάλογων εταιριών, διαπράττουν αθέμιτο ανταγωνισμό, λόγω του γεγονότος ότι τα άτομα που νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους μέσω του site δεν υπόκεινται στους ίδιους κανόνες , τους κανονισμούς και τους φόρους , όπως τα ξενοδοχεία. 
Τα τελευταία χρόνια, η ξενοδοχειακή βιομηχανία στη Γαλλία είχε κι άλλες μάχες να ξεπεράσει, ιδίως με ιστοσελίδες κράτησης όπως το Booking.com και το Expedia.
Στις αρχές του έτους κέρδισε τελικά την μακρά νομική μάχη και ανάγκασε την Booking.com να επιτρέψει στους ξενοδόχους της Γαλλίας να χρεώνουν χαμηλότερες τιμές, τόσο μέσω internet σε εναλλακτικές ιστοσελίδες, όσο και σε αυτούς που κάνουν κράτηση αυτοπροσώπως . 
O Laurent Duc είπε αυτή την εβδομάδα  ότι τώρα θα εστιάσουν την προσοχή τους στη διαμάχη τους με την Airbnb, η οποία έχει κυριαρχήσει στη Γαλλία, δεδομένου ότι το Παρίσι είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους χρήστες. 
«Δεν έχουμε καν αρχίσει με την Airbnb. Ξοδέψαμε πέντε χρόνια πολεμώντας την Booking.com και την Expedia ώστε να πετύχουμε ισοτιμία και μετά από όλα αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από την Airbnb », είπε. "Η μάχη θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέχρι το τέλος του έτους, αλλά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε η κυβέρνηση να συμπεριλάβει νόμους και κανονισμούς στο επόμενο νομοσχέδιο του Macron", δήλωσε ο Duc. 
Το νομοσχέδιο του Macron είναι το επόμενο πακέτο οικονομικών μέτρων που αναμένεται να πάρει ο Υπουργός Οικονομίας Emmanuel Macron, το οποίο είναι σχεδιασμένο να απελευθερώσει την γαλλική οικονομία και όχι να ενισχύσει τους νόμους με αυστηρότερα μέτρα. 
Ο κ. Duc θέλει τις αρμόδιες αρχές να σκληρύνουν τους κανονισμούς έτσι ώστε εκείνοι που νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους στην Airbnb, να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, όσον αφορά φόρους, την ασφάλεια ή τα υγειονομικά πρότυπα. 
Οι τουρίστες που ενοικιάζουν διαμερίσματα από ιδιώτες δεν εξασφαλίζουν καμία εγγύηση για την ασφάλεια και την καθαριότητα του διαμερίσματος, υποστηρίζει ο κ. Duc , ούτε για την κατάλληλη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες ή όρια για το ελάχιστο μέγεθος των δωματίων, κριτήρια τα οποία πρέπει να πληρούν τα ξενοδοχεία ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν. 
"Θέλουμε η κυβέρνηση να αναγκάσει την Airbnb για να δώσει στο κράτος αυτό που οφείλει και να διεκδικήσει τους φόρους και το ΦΠΑ από εκείνους που ενοικιάζουν τα διαμερίσματα," είπε ο Duc. Θέλει επίσης την κυβέρνηση να πατάξει τους ενοικιαστές στο Παρίσι, εκείνους που βάζουν παράνομα τα διαμερίσματα τους στην Airbnb, καθώς δεν είναι καν οι ιδιοκτήτες.
"Θέλουμε η ιστοσελίδα της Airbnb να ελέγχεται και σε αυτούς που ενοικιάζουν τα διαμερίσματα τους online να δοθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός καταχώρησης», δήλωσε ο Duc. 
Λέει ακόμη ότι η μεγέθυνση της Airbnb έχει αλλάξει ριζικά το τοπίο και ανάγκασε πολλά ξενοδοχεία να κλείσουν. "Στην ύπαιθρο, τα ξενοδοχεία κλείνουν,τα κτίρια τους διαχωρίζονται και τα διαμερίσματα αυτά διατίθενται στην Airbnb," δήλωσε ο Duc. 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Γαλλίας UMIH, αποδέχτηκε επίσης το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εποχή για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο νέο ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου