Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Μειωμένες οι τιμές για διακοπές στην Ελλάδα το 2016...

  ...παρά την αύξηση του ΦΠΑ 

Στα ίδια επίπεδα με εφέτος ή και ελαφρώς μειωμένες θα είναι οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων προς την Ελλάδα το επόμενο έτος, στην αγγλική αγορά, παρά την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε δημοφιλή νησιά και τους αρχικούς φόβους ότι πιθανόν να αυξηθεί το κόστος των ξενοδοχείων σε μια σειρά από αυτά... 
Η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Σκιάθος είναι τα πρώτα νησιά που επηρεάζονται, βλέποντας τους συντελεστές ΦΠΑ να μετακινούνται από 6%, σε 13% και 23% αυτή την εβδομάδα, ενώ κάποια ακόμη νησιά θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο του 2016 και το 2017. 
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι συντελεστές που ίσχυαν στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου ανέρχονταν σε 5%, 9% και 16%.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της Sunvil Holidays και της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), Noel Josephides λέει: «Αυτά τα νησιά είναι τόσο δημοφιλή, που ακόμη κι αν ανεβάσουν τις τιμές τους δεν θα υπάρξει καμία διαφορά. Θα συνεχίσουν να ξεχειλίζουν από τουρίστες». Πρόσθεσε δε ότι, οι αυξήσεις του ΦΠΑ θα έχουν μικρή ή καμία επίπτωση στις τιμές, διότι οι επιχειρηματίες έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες για το 2016, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ξενοδόχοι θα απορροφήσουν τις όποιες αυξήσεις. 
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι, οι φθηνότερες τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με την εξασθένηση του ευρώ, σημαίνει επιπλέον πτήσεις και πακέτα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις των τιμών. 
«Κατά την κράτηση των πακέτων, οι τιμές θα είναι σχεδόν το ίδιο ή λίγο μειωμένες, σε σχέση με πέρυσι. Θα με εξέπληττε αν συνέβαινε το αντίθετο και αν υπήρχαν αυξήσεις μεγαλύτερες του 1-2%, σε σύγκριση με τις τιμές του τρέχοντος έτους. Έτσι, πολλοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα θελήσουν να πετάξουν προς την Ελλάδα την επόμενη χρονιά», σημειώνει ο κ. Josephides.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου