Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Wizz Air: Προβλέψεις για αυξημένη χωρητικότητα το 2016

 

- Στα 200 εκατ. ευρώ το καθαρό κέρδος της εταιρίας για φέτος 

- Νέα αεροσκάφη A321s στον στόλο της 

 

Αύξηση της χωρητικότητάς της κατά περίπου 18% το επόμενο έτος, από 17% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, αναμένει η Wizz Air, εκτιμώντας παράλληλα ότι το καθαρό κέρδος της εταιρίας για φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ...
 H Wizz Air προβλέπει ότι η πτωτική τάση του κύκλου εργασιών κατά μία μονάδα θα συνεχιστεί και το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, ενώ παράλληλα επισημαίνει την περιορισμένη δυνατότητα αύξησης της ζήτησης κατά το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. 
Παρ’ όλα αυτά οι οικονομικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου, σε συνδυασμό με τις αυξημένες κρατήσεις για το τρίτο τρίμηνο, αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία για την εταιρία, η οποία αναμένει τώρα καθαρό κέρδος για το σύνολο του έτους μεταξύ € 190 και € 200 εκατομμυρίων. 
Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jozsef Varadi, λέει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις της εταιρίας το καλοκαίρι και προβλέπουμε ότι αυτές οι επιδόσεις θα οδηγήσουν σε ένα νέο ρεκόρ τριμήνου για την Wizz Air».
Και προσθέτει: «Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυό μας και να αυξάνουμε τον αριθμό των επιβατών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, διατηρώντας παράλληλα σε χαμηλά επίπεδα το κόστος». 
Ακόμη ο κ. Varadi, δηλώνει ενθουσιασμένος για την άφιξη των A321s από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας ότι, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα στηρίξουν τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρίας για την επόμενη δεκαετία και την περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κόστους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου