Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

TUI: Ισχυρές επιδόσεις και αλλαγή του σχεδίου της για τον μελλοντικό ρόλο του Peter Long

 

 - Δυναμικά κινούνται οι πωλήσεις για το Καλοκαίρι του 2016

 

Για αύξηση των κερδών της από 12,5% έως 15% φέτος, με τις πωλήσεις να είναι αυξημένες περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα και τις μέσες τιμές πώλησης πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες και αλλαγή των σχεδίων της όσον αφορά στον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της, Peter Long, κάνει λόγο η TUI... 
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις επιδόσεις του tour operator, οι επικεφαλής του, Peter Long και Friedrich Joussen, επισημαίνουν ότι, οι κρατήσεις και οι μέσες τιμές πώλησης είναι αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 
«Ο χειμώνας 2015/16, όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ενώ ιδιαίτερα δυναμικό ξεκίνημα παρουσιάζουν οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το καλοκαίρι του 2016», τονίζουν οι κ.κ. Long και Joussen.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τον χειμώνα οι κρατήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 8%, αποτέλεσμα της δυναμικής ανάπτυξης μακρινών προορισμών, που επιτεύχθηκε από την επέκταση του στόλου των Boeing 787.
Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο σε επίπεδο πληρότητας, όσο και αποδόσεων, παρά τον αντίκτυπο που είχαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία τον Ιούνιο. 
Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις της κρουαζιέρας μετά την έναρξη λειτουργίας του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 4, τον Ιούνιο. 
Αυτό το καλοκαίρι, το 69% των πωλήσεων της TUI, αυξημένες πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, προήρθαν μέσω ελεγχόμενων καναλιών και το 39% των κρατήσεών της, αυξημένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, προήλθαν από το διαδίκτυο. 
Η ετήσια οικονομική έκθεση της TUI, με τον απολογισμό του ομίλου θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου 2015. 
Παράλληλα, η TUI εγκαταλείπει την πρότασή της ο διευθύνων σύμβουλός της, Peter Long, να διοριστεί στη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου το επόμενο έτος, προκειμένου να συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη συγχώνευση της TUI Travel στο Ηνωμένο Βασίλειο με την TUI AG. Έτσι, ο κ. Long προτείνεται να εκλεγεί ως μέλος του εποπτικού συμβουλίου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2016.
Σύμφωνα με την TUI, η αλλαγή αυτή προκύπτει από την έντονη εμπλοκή του Peter Long στη διαδικασία συγχώνευσης TUI Travel UK με την TUI AG. «Ο κ. Long πρέπει να εκλεγεί στο εποπτικό συμβούλιο, βάσει πρότασης της TUI AG στους μετόχους που κατέχουν το 25% του δικαιώματος ψήφου. Δύο, μάλιστα, από τους μεγαλύτερους μετόχους έχουν, ήδη, εκδηλώσει την υποστήριξή τους», σημειώνει η εταιρία. 
Επιπλέον,, το εποπτικό συμβούλιο θα προτείνει τον καθηγητή Dr. Klaus Mangold και τον Sir Mike Hodgkinson να συνεχίσουν τον ρόλο τους ως πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος, αντίστοιχα του Εποπτικού Συμβουλίου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου