Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

«Σήκωσαν μανίκια» στο υπουργείο Τουρισμού

 

- Εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών υποσχέθηκε ο Γιώργος Σταθάκης 

- Πιστή στην πολιτική που απέδωσε… καρπούς, η Έλενα Κουντουρά 

- Θα συνεχίσει να στηρίζει τον Τουρισμό μέσα από την τέχνη η Άλκηστις Πρωτοψάλτη 

 
Με όραμα και στόχο τη διαρκή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με επικεφαλής τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για θέματα τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. 
Στην ειδική τελετή παράδοσης και παραλαβής, τόσο ο υπουργός, κ. Γιώργος Σταθάκης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, κα. Έλενα Κουντουρά, αναφέρθηκαν στον πολυσήμαντο ρόλο του τουρισμού στην εθνική οικονομία και υποσχέθηκαν από κοινού να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μεγιστοποίηση των ωφελειών για τον κλάδο. 
Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή υπουργός, κα. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αφού επισήμανε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την τέχνη, αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. 

Ο υπουργός, κ. Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, η νέα πολιτική ηγεσία, μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, θα προχωρήσει στην εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών, σε όλα τα επίπεδα, για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα. 
«Σήμερα είμαστε εδώ με μια καθαρή εντολή των Ελλήνων πολιτών να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε μια σύντομη χρονική περίοδο και με πολύ δύσκολες συνθήκες. Είμαστε όμως ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού και παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής συγκυρίας με πρώτιστο γεγονός τον έλεγχο κεφαλαίων, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά, είναι μια χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τους περιορισμούς αυτούς μπορέσαμε ως προηγούμενη κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, προκειμένου να μην εμφανιστεί κανένα πρόβλημα στη ροή συναλλάγματος στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και του συνόλου του τουριστικού τομέα», είπε ο κ. Σταθάκης. Και υποσχέθηκε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες τομές. Συνεχάρη δε την κα. Κουντουρά, λέγοντας πως η συνεργασία τους δεν χρειάζεται συστάσεις. 
Από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός, Έλενα Κουντουρά, αφού συνεχάρη την υπηρεσιακή υπουργό, Άλκηστις Πρωτοψάλτη για το έργο της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία της με τον κ. Σταθάκη, τόνισε ότι θα ακολουθηθεί η πολιτική που έφερε τα πολύ θετικά αποτελέσματα φέτος και το νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών και στα έσοδα για τον τουρισμό, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. 
«Καταφέραμε όλοι μαζί, οι συντελεστές του ελληνικού τουρισμού να έχουμε ιστορικό ρεκόρ με περίπου 26 εκατ. τουρίστες και 15,5 δισ. έσοδα. Ελπίζουμε οι βάσεις που βάλαμε να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Επιδιώκουμε και ελπίζουμε αυτή η στρατηγική του τουρισμού, η πολιτική που έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να επιτύχει αποτελέσματα υψηλότερα και η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη. Μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας», είπε η κα. Κουντουρά. 
Η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός, κα. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αφού ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό «καρδιά» της Ελλάδος, αναφέρθηκε στις δράσεις που ανέλαβε το υπουργείο για το προσφυγικό ζήτημα. 
«Συμβάλλαμε στη συγκρότηση και λειτουργία των νέων Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων με αποστολή ιματισμού. Στείλαμε κλιμάκιο με στόχο να καταγράψουμε την τουριστική κίνηση και να στηρίξουμε την επόμενη τουριστική χρονιά. Ξεκινήσαμε δράσεις διεθνούς προβολής των νησιών που επλήγησαν, με πρώτο στόχο τις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις του Βερολίνου και του Λονδίνου. Έγινε σύσταση ειδικής Ομάδας Εργασίας στο υπ. Οικονομίας η οποία και ανέλαβε την καταγραφή των «επιπτώσεων από τις ροές προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου», η οποία και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες αρχές καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα προς αντιμετώπιση για έναν τομέα όπως ο τουρισμός, έναν τομέα πρωταγωνιστικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες», είπε η κα. Πρωτοψάλτη, υποσχόμενη ότι, θα συνεχίσει να τραγουδάει για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου