Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Χατζηδιάκου - Novikov


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε, για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στον διευθυντή της Τουριστικής Σχολής ( Μοzhaisk College) της Μόσχας κ. Vladislav Novikov, στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Δημαρχείο, παρουσία του προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιου Αϊβάζη και του διευθυντή της Επαγγελματικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΕΠΑΣ κ. Παναγιώτη Κουντούρη. 
Τη συζήτηση μονοπώλησε το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών για την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας, στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, υπό το πρίσμα φυσικά των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα μας και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον τουρισμό από την Ρωσία.
«Ο τουρισμός από τη Ρωσία στη Ρόδο, ξεκίνησε δυναμικά πριν από μερικά χρόνια, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια πτώση εξαιτίας γεωπολιτικών συγκυριών που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν. Για το λόγο αυτό καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επανακάμψουν οι τουρίστες από τη φίλη χώρα τη Ρωσία στη Ρόδο και την Ελλάδα» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Εστίασαν επίσης, στην προβολή και προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κυρίως στην ανταλλαγή φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων μεταξύ Ρόδου και Ρωσίας, με τον διευθυντή που είναι λάτρης της Ρόδου και έρχεται στο νησί μας για τέταρτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αναφέρεται σε θέματα ανταλλαγής εμπειριών στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης. Συμφώνησαν μάλιστα τον Μάρτιο του 2015 να γίνει η πρώτη ανταλλαγή φοιτητών από την τουριστική σχολή της Μόσχας στη Ρόδο. 
Ο κ. Novikov, απηύθυνε μάλιστα στον κ. Χατζηδιάκο προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού της Μόσχας να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ρωσίας και την περιοχή Mozhaisk, 22 Μαϊου 2015. 
Στο πλαίσιο δε των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πόλεων, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αϊβάζης, θα δοθεί χορευτική παράσταση από το φημισμένο κρατικό μπαλλέτο της Μόσχας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, στη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου