Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Σταύρου Ανδρεάδη: Αυτό είναι το διακύβευμα του επερχόμενου δημοψηφίσματος


Μέσα στην σύγχυση των ημερών, έπεσε στην αντίληψή μου, παρέμβαση του Σταύρου Ανδρεάδη, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα και για την νηφαλιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα 
Γράφει λοιπόν ο φίλτατος Σταύρος: 
"Μέσα σε αυτό το χάος του τυφλού φανατισμού, της απελπισίας και των κούφιων συνθημάτων διχασμού, προσπαθώ να σκεφθώ, όσο γίνεται, ψύχραιμα. 
Και μου έρχεται να πω μερικά απλά πράγματα: 
1. Το ΟΧΙ δεν εκφράζει μια ενιαία πολιτική θέση. Πολύ περισότερο δεν εκφράζει μια αριστερή προοδευτική πολιτική θέση. Είναι μια σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ και τους φασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Κάτι τέτοιο δεν νομίζω πως έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. 
2. Η Ελλάδα είναι σήμερα μια εξαντλημένη χώρα, χωρίς καμιά πλουτοπαραγωγική πηγή, με την οικονομία της διαλυμένη, με μια δημόσια διοίκηση σε πλήρη αποσύνθεση, με τη δικαιοσύνη να μην απονέμεται. Πως μπορεί μια τέτοια χώρα να σταθεί μόνη της; Πως θα μπορέσει αύριο η χώρα αυτή να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη έστω για τους πολίτες της;
3. Η αιτία των μεγάλων προβλημάτων μας, που σήμερα μας έφεραν στην κατάσταση που βρισκόμαστε, είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Ας το καταλάβουμε καλά αυτό. Μπορεί μεταγενέστερα στις διαδικασίες να συμπράξαν και άλλοι, αλλά η μεγάλη, η τεράστια ευθύνη βαραίνει την κοινωνία μας. 
4. Το ΟΧΙ, πέρα από οτιδήποτε άλλο φέρει στο μέλλον, θα σημάνει συνέχιση της οικονομικής ασφυξίας στην οικονομία μας, που τα σημάδια της τα είδαμε ήδη. Αυτό είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να το αντέξουμε ούτε για 15 μέρες. Είναι σα να βάζεις ένα ετοιμοθάνατο να τρέξει μαραθώνιο. 
5.Το ΝΑΙ θα οδηγήσει σε μιά διαπραγμάτευση, που σίγουρα θα μας πονέσει. 
Μπορεί να μας πονέσει και πολύ και πρέπει να την κατανείμουμε μεταξύ έτσι, ώστε να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι. Θα μας δώσει όμως την ευκαιρία να αρχίσουμε επιτέλους να χτίζουμε αυτό που πάντα μας έλειψε, και ήταν πιστεύω η αιτία όλων των δεινών μας: ΄
Ενα κράτος με αξίες και αρχές, που θα επιτρέψει, ίσως όχι σε μας, αλλά τουλάχιστον στα παιδιά μας να ζήσουν μια καλίτερη ζωή. 
Αυτό είναι για μένα το διακύβευμα του επερχόμενου δημοψηφίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου