Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Έκλεισε περίπου το 15% των ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ρωσία...


- Έκλεισε περίπου το 15% των ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ρωσία. 

Τον περασμένο χρόνο, ο αριθμός των ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ρωσία μειώθηκε κατά 10-15% λόγω της χαμηλής κερδοφορίας σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη απο το Interfax. 
“Πολλά πρακτορεία κλείνουν. Τον προηγούμενο χρόνο, ένα ποσοστό της τάξεως του 10-15% εγκατέλειψαν την αγορά, αν κρίνουμε απο το δικό μας δίκτυο” είπε ο κ.Sergei Agafonov, γενικός διευθυντής του MGP, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ταξιδιωτικών γραφείων στην Ρωσία. 
Πρόσθεσε επίσης ότι ο κύριος λόγος γα τον οποίο τα ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία πωλούν πακέτα των tour operators στους καταναλωτές κλείνουν είναι η χαμηλή κερδοφορία 
“Είναι γνωστό πως η εξερχόμενη τουριστική κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά. Ο αναπτυσσόμενος εγχώριος τουρισμός δεν δύναται να καλύψει τις απώλειες αυτές. Επιπλέον δεδομένου του ότι υπάρχει χαμηλό περιθώριο κέρδους οι εταιρίες που δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν σταθερούς πελάτες αναγκάζονται να αποχωρήσουν απο την αγορά” δήλωσε ο κ.Agafonov.
Την ίδια άποψη έχει και η κα.Valeriya Romanenkova διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του ICS Travel Group. “Παρατηρούμε μείωση του αριθμού των πρακτορείων μέσω των οποίων πωλούσαμε τα πακέτα μας. Η μείωση δεν είναι μεγάλη άλλα είναι σημαντική. Τα πρακτορεία τα οποία δεν κερδίζουν αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες όπως το ενοίκιο, αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο. Όσοι είχαν 30 πελάτες και συνεπώς ενα μικρό κέρδος πλέον δεν μπορούν να επιβιώσουν. Οι μεγάλες και σταθερές εταιρίες είναι αυτές που θα παραμείνουν στην αγορά. Επομένως υπάρχει μια “εκκαθάριση” της αγοράς σε αυτό τον τομέα” σημείωσε η κα.Valeriya Romanenkova.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο τα παλιά και μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία θα παραμείνουν στην αγορά, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν σε κάποιο δίκτυο ή όχι.
Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν στην αγορά αξιόπιστες επιχειρήσεις με καλή φήμη.
Υπάρχουν περίπου 50.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Ρωσία.
Στην κεντρική ομοσπονδιακή περιφέρεια της Ρωσία καταγράφονται 20.000 πρακτορεία εκ των οποίων τα 15.000 βρίσκονται στην Μόσχα.
Στο Βορειοδυτικό ομοσπονδιακό διαμέρισμα και σε αυτό του Βόλγα λειτουργούν 7100 και 4200 γραφεία αντίστοιχα.
Τις τελευταίες θέσεις σε αριθμό ταξιδιωτικών γραφείων καταλαμβάνει το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα της Άπω Ανατολής και η Κριμαία. Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με τους μεγαλύτερους tour operators της Ρωσίας υπάρχουν μόνο μερικές χιλιάδες ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία ενεργάπωλούν πακέτα διακοπών. Πολλοί εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία περιστασιακά. Σύμφωνα με τον κ.Sergey Agafonov, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τον αριθμό των ταξιδιωτικών πρακτορείων που λειτουργούν στην αγορά της Ρωσίας.
Η ύπαρξη πολλών μικρών εταιριών καθιστά την καταμέτρηση τους δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου