Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"Μύλος" με τις θεωρήσεις visa στη Μόσχα


Όσα χρόνια με ξέρετε, έχετε δει ότι στόχος μου,όταν γράφω κάτι, είναι να βοηθώ στο να βρεθούν λύσεις και όχι στο να δημιουργώ προβλήματα. 
Γράφω αρκετές ημέρες, "στρογγυλά" και "ευγενικά", ότι υπάρχουν προβλήματα στις διαδικασίες θεωρήσεων visa από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Μόσχα. Τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν και αυτές τις ημέρες στην ΜΙΤΤ. Είναι σίγουρο ότι ειδυλλιακές καταστάσεις δεν υπάρχουν. 
Όπως λοιπόν δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει την προσπάθεια που γίνεται στη Μόσχα, στο γενικό προξενείο, άλλο τόσο δεν είναι απάντηση "εφαρμόζω το νόμο". 
Γιατί τότε η εύκολη απάντηση είναι "και οι προηγούμενοι παρανομούσαν"; 
Και τότε η συζήτηση ξεφεύγει. 
Όπως ξέφυγε και μία από τις ημέρες αυτές, όπου όπως έγραψε το creta live: "Πάντως δεν είναι μόνο να μπορούν και να θέλουν οι Ρώσοι τουρίστες να έλθουν αλλά να τους ...θέλουμε κι εμείς!
Όπως διατύπωσαν στο cretalive επιχειρηματίες που παίρνουν μέρος στην Τουριστική έκθεση της Μόσχας, υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα σε ρώσους τουριστικούς επιχειρηματίες και ελληνικού προξενείου, όπου το γυναικείο δίδυμο που ηγείται εκεί ( πρόκειται για τις κυρίες Μιχαλοπούλου και Μίχα) δεν μπορούν να συννενοηθούν με τους έχοντες το βάρος να μεταφέρουν τους ξένους επισκέπτες και αντί να λύνουν προβλήματα, δημιουργούν κι άλλα! Το θέμα μάλιστα έχει φτάσει και στα υψηλά κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων, αναζητώντας λύση προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων, που εκτός από τη δυσμενή αγορά έχουν να αντιμετωπίσουν και την γραφειοκρατική δυσκαμψία". 
Και συνεχίζει το creta live: "Στα πλαίσια αυτά καθοριστική θα είναι η συνάντηση που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Αντύπα Σηφάκη, στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, την αρμόδια για θέματα Τουρισμού Υφυπουργό Έλενα Κουντουρά και το Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ, για να συζητήσουν τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Βίζας και γενικότερα να αναζητήσουν τρόπους για την διευκόλυνση της έλευσης των ρώσων τουριστών στη χώρα μας"! 
Γνωρίζω αρκετά αλλά δεν θα γράψω προς το παρόν, ελπίζοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι θα δουν το θεμα εθνικά και θα κάνουν αυτό που είπε η Ελενα Κουντουρά στις επαφές της στη Μόσχα: 
" Χορηγούμε με καλή πίστη visa πολλαπλών εισόδων, εξυπηρετώντας τους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δείχνοντάς τους ότι η Ελλάδα τους αγαπά και δεν τους ταλαιπωρεί για το 20ευρω!!!". 
Αυτά προς το παρόν και αν χρειαστεί θα επανέλθω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου