Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συνεργασία SIA και μουσείου Madame Tussauds


Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Madame Tussauds στη Σιγκαπούρη και η Singapore Airlines ανακοίνωσαν τη δημιουργία κέρινου ομοιώματος που απεικονίζει το Κορίτσι της Singapore Airlines, ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της Σιγκαπούρης. 
Το ομοίωμα βασίζεται στη Nur Surya Binte Mohamed Ambiah, αεροσυνοδού της Singapore Airlines (SIA) που εργάστηκε στην εταιρία από το 2007 έως το 2011 -όπου αποχώρησε για να κάνει οικογένεια- και στη συνέχεια επανήλθε το 2012. Το Κορίτσι της Singapore Airlines είναι αναγνωρίσιμο διεθνώς, καθώς θεωρείται η επιτομή της κομψότητας και φιλοξενίας και αντιπροσωπεύει μια ηγέτιδα ασιατική μάρκα.
Πρόκειται για το δεύτερο κέρινο ομοίωμα που δημιουργεί το Μουσείο της Madame Tussauds για το Κορίτσι της Singapore Airlines, με το πρώτο να έχει κατασκευαστεί το 1993 και να απεικονίζει την Lim Suet Kwee και σημερινή Assistant Manager σε θέματα ιπτάμενου προσωπικού. Η Lim συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία casting και επιλογής της αεροσυνοδού στην οποία θα βασιζόταν το νέο ομοίωμα. 
Το Σεπτέμβριο του 2014, η ομάδα των ειδικών του Μουσείου της Madame Tussauds συναντήθηκε με την Surya σε μια 8ωρη συνεδρία η οποία περιλάμβανε μετρήσεις, φωτογραφίσεις, παράδοση κοστουμιού, φωτογραφίσεις χεριών, δείγματα μαλλιών και χρώματος ματιών, κ.α.. 
 Είναι ενδιαφέρον να τονιστεί πως στη συγκεκριμένη συνεδρία πραγματοποιήθηκαν 500 μετρήσεις. Το κέρινο ομοίωμα κατασκευάστηκε στο Λονδίνο σε διάστημα 3 μηνών. 
Το κέρινο ομοίωμα της Surya φοράει τη γνωστή στολή της Singapore Airlines την οποία είχε σχεδιάσει ο Pierre Balmain το 1968!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου