Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Για χρονιά ρεκόρ κάνει λόγο η Έλενα Κουντουρά στο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ


Συνέντευξη ενόψη της επίσκεψής της στη Μόσχα παραχώρησε στο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία εκφράζει την εκτίμηση ότι το 2015 θα καταγραφεί νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι Ρώσοι επισκέπτες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.

Η συνέντευτξη έχει ενδιαφέρον, και ακολουθεί:
- Ποιες είναι οι προβλέψεις του Υπουργείου Τουρισμού για το τρέχον έτος; Πόσους τουρίστες σκοπεύετε να δεχτείτε; 
- Μετά από δύο χρόνια-ρεκόρ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τη διεθνή τουριστική αγορά, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε, ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και το 2015, χωρίς να επιβραδύνεται. Οι προβλέψεις των αναμενόμενων αφίξεων και των εσόδων επιβεβαιώνουν τις πολύ θετικές αξιολογήσεις.
Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας εργάζονται για να εμπλουτιστεί η προσφορά των τουριστικών υπηρεσιών, καθιστώντας τες ακόμα πιο ποιοτικές.
- Ορισμένες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις αναμένουν την μείωση της ροής των τουριστών από τη Ρωσία κατά 50%. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του Υπουργείου; 
- Η ροή των τουριστών από τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια ήταν εκπληκτικά μεγάλη. Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών και τα έσοδα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Ως εκ τούτου, η ρωσική αγορά έχει γίνει μία από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό.
Ελπίζουμε ότι οποιεσδήποτε μειώσεις, τις οποίες περιμένουν ορισμένες ταξιδιωτικές εταιρείες, θα είναι προσωρινές.
- Θα υποστηρίξει η Ελλάδα την εισαγωγή βιομετρικών θεωρήσεων για επισκέπτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
- Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, σχεδιάζουμε ένα νέο, πιο ευέλικτο και απλοποιημένο σύστημα για την έκδοση θεωρήσεων για τουρίστες από τρίτες χώρες, εκτός της ζώνης του Σένγκεν.
Η ρωσική τουριστική αγορά, έχοντας υψηλή ποιότητα και απόδοση που αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό. Η κοινή θρησκεία και οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας που ενώνουν τους λαούς μας, αποτελούν μια σταθερή βάση, πάνω στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί μια στενότερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.
- Κατά την παρουσίαση του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου δηλώσατε, ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια νέα τουριστική στρατηγική. Τι θα περιλαμβάνει και ποιές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προβλέπονται στον τομέα του τουρισμού; Σκοπεύετε να αυξήσετε τους φόρους για τα ξενοδοχεία; Τι θα αλλάξει για τους τουρίστες; 
- Πρώτα απ' όλα, θα διευκρινίσω, ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αύξησης των φόρων και του κόστους του τουριστικού πακέτου. Ο στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Η δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, με την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών και υπηρεσιών στην αγορά των 176 εκατ. ανθρώπων, είναι μία κίνηση προς την κατεύθυνση που έχουμε προσδιορίσει, και στην οποία προσβλέπουμε. Με τις χώρες που συμμετέχουν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, είχαμε πάντα μια καλή συνεργασία και ελπίζουμε, ότι αυτή θα ενισχυθεί στο μέλλον.
- Θα διατηρηθεί το τουριστικό πρόγραμμα «City Break»; Πώς σκοπεύετε να επιμηκύνετε την τουριστική περίοδο σε 12 μήνες το χρόνο;
- Πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτού του τουριστικού τομέα και συνεπώς τον υποστηρίζουμε. Προβάλλουμε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις ως προορισμούς του «City Break».
Ο κύριος στόχος μας είναι ο τουρισμός 12 μήνες το χρόνο. Η Ελλάδα, με τη φύση της και τα χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς της είναι ιδανικός προορισμός για όλο το χρόνο. Έχουμε δημιουργήσει ένα θεματικό τουρισμό με διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως για παράδειγμα, την ελληνική γαστρονομία.
Η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουριστικού πακέτου. Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα μας κέντρο της μεσογειακής διατροφής, εξοικειώνοντας τους τουρίστες με την ελληνική κουζίνα και την υψηλή αξία των προϊόντων της. Επιπλέον, υπάρχει ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός υγείας, ιατρικής, σπα - έχουμε τις καλύτερες ιαματικές πηγές στον κόσμο, και είναι πολλές. Ο πολιτιστικός, θρησκευτικός και οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός και η επίσκεψη σημαντικών διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου