Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ανδρέας Ανδρεάδης: η εγχείριση μπορεί να πετύχει, αλλά να πεθάνει ο ασθενής!!!


- Μαύρα μαντάτα από το ΙΟΒΕ 
- Έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για το ΦΠΑ 
- Και εν μέσω όλων αυτών ο Τουρισμός "μαζεύει" δυνάμεις με Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού 
- Καταστροφικός ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων!!! 

"Μπορεί η διαπραγμάτευση να επιτύχει καλύτερους όρους. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι δυσμενέστερο όσο η συμφωνία αργεί & η οικονομία βουλιάζει". 
Με το πολύ "εύγλωττο" αυτό tweet ο Ανδρέας Ανδρεάδης περιέγραψε άριστα σήμερα το πρωί την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση της Βουλής.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ακόμη ότι οποιαδήποτε περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων θα ήταν καταστροφικός για τον ελληνικό Τουρισμό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπό κανονικές συνθήκες, και φέτος ο ελληνικός τουρισμός θα κατέγραφε 1 εκ. περισσότερες αφίξεις.
Στο μεταξύ την έκτακτη σύγκλιση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα αποφάσισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος για το θέμα του Φ.Π.Α..
Συγκεκριμένα αύριο και λόγω των ειδικών συνθηκών συγκαλείται σε κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με την Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athens Plaza NJV, πλατεία Συντάγματος, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Προστασία ειδικού καθεστώτος συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου και πορεία προς τη Βουλή» 
Στα "δύσκολα των ημερών" έρχεται να προστεθεί και  η Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η οποία κυριολεκτικά είναι "μαύρη"!!!.
Πιο αναλυτικά :
ΕΛΛΑΔΑ: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα επιδεινώνεται το Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 96,8 από 98,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη καταγραφή του δείκτη, αυτή τη φορά οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη

κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Σχετική ενίσχυση της απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας καταγράφεται σχεδόν σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες και στις Κατασκευές. Η ανάκαμψη των δυσμενών προβλέψεων μπορεί να αποδοθεί στις συνθήκες πιστωτικής στενότητας και στην παρατεινόμενη υψηλή αβεβαιότητα για τη γενική πορεία της οικονομίας. 
Πολλά ζητήματα κομβικής σημασίας παραμένουν ανοικτά, καθώς αφενός εκκρεμεί η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές , αφετέρου το όποιο περιεχόμενο αυτής δεν μπορεί ακόμα να αξιολογηθεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Συνολικά, η οικονομία  φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, πριν την ενδεχόμενη διαμόρφωση νέων συνθηκών που θα ορίσουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα , το πλαίσιο αποφάσεων καιπροσδοκιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.


Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στα Ξενοδοχεία – Εστιατόρια – Τουριστικά Πρακτορεία

κινείται ελαφρώς ανοδικά τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, στις 92,1 (από 89,7)
μονάδες, στο ίδιο επίπεδο έναντι του αντίστοιχου περυσινού.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανακοίνωσε  ότι το νέο όνομα του θεσμικού οργάνου θα είναι, πλέον, Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Παράλληλα αυτή την ώρα στην γενική συνέλευση του ΗΑΤΤΑ ανακοινώνεται η  ενεργοποίηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FED HATTA). Τα πρώτα μέλη του νέου φορέα θα είναι ο ΗΑΤΤΑ και Σύνδεσμοι τουριστικών γραφείων στην περιφέρεια
Για να δούμε τι θα δούμε!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου