Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ρωσία: Τα νέα για το πρώτο δίμηνο του 2015!!!


- Δείτε αναλυτικά τι έγινε το 2014 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ και του Rostourism
- Το χειρότερο δίμηνο των πολλών τελευταίων ετών στον ρωσικό εξερχόμενο τουρισμό στην αρχή του 2015!!!

Το χειρότερο δίμηνο όλων των εποχών στον ρωσικό εξερχόμενο τουρισμό, ήταν το πρώτο δίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Rostourism.
Δείτε μια σειρά πολύ ενδιαφερόντων στοιχείων, τόσο του ΕΟΤ Μόσχας, όσο και του Rostourism.






Πολλές και σημαντικές δραστηριότητες είχε το 2014
Εκδήλωση Φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας στην Μόσχα  
Στο Εστιατόριο Rafinad πραγματοποιήθηκε εκδήλωση –Φεστιβάλ Ελληνικής κουζίνας σε συνεργασία με την Aldemar και Travel Hunter. Ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε στα εγκαίνια του φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας, στο εστιατόριο Rafinad με καλεσμένους Έλληνες μουσικούς. Στο ίδιο εστιατόριο έγινε την επόμενη ημέρα Master class σχολή με τον chef Λαμπρινίδη Πέτρο της Aldemar Hotels . Στην είσοδο και σε διάφορα μέρη στο εστιατόριο τοποθετήθηκαν τα banners του ΕΟΤ μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα της προβολής μας. Το λογότυπο του ΕΟΤ τοποθετήθηκε στις προσκλήσεις οι οποίες αποστάλθηκαν σε δημοσιογράφους τουριστικού ρεπορτάζ που συνεργάζονται με το γραφείο. Με μέριμνα του γραφείου την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Σαρισβίλι (Deputy Head of ROSTOURISM)  

Εκδήλωση Πανεπιστήμιο του Σότσι 
Διοργάνωση Ελληνικής βραδιάς και Ελληνικής γευσιγνωσίας για 100 περίπου άτομα με ελληνικά προϊόντα στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ για το εξερχόμενο τουρισμό και τον Ολυμπιακό Εθελοντισμό που διοργάνωσε το Οικονομικό και Τουριστικό Πανεπιστήμιο του Σότσι, στα πλαίσια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, πραγματοποιήθηκε Ελληνική βραδιά , γευσιγνωσίας με Ελληνικά Προϊόντα με την συμμετοχή και βοήθεια της Ελληνικής Ομογένειας. Στην αίθουσα του Πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν roll up του ΕΟΤ για όλες τις μέρες του φόρουμ. Το φόρουμ επισκέφθηκαν προσκεκλημένοι ακαδημαϊκοί, τουριστικοί πράκτορες, αξιωματούχοι και επίσημοι τουριστικοί ρωσικοί κρατικοί φορείς.  

Έκθεση του διεθνή Έλληνα γλύπτη κ. Νίκου Φλώρου στην Αγία Πετρούπολη 
Συμμετοχή του ΕΟΤ στα εγκαίνια Έκθεσης του Διεθνή γλύπτη Νίκου φλώρου στην Αγία Πετρούπολη και στις επαφές του Δήμου Τριπόλεως με τους Τ.Ο. και τουριστικούς δημοσιογράφους για την προβολή της περιοχής για πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό. Στις 6 Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη, στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, στην αίθουσα με τους αυθεντικούς πίνακες του Ραφαήλ στο Ερμιτάζ, πραγματοποιήθηκε Έκθεση με έργα του διεθνή Έλληνα γλύπτη κ. Νίκου Φλώρου. Στο Μουσείο στα εγκαίνια τοποθετήθηκαν τα banners του ΕΟΤ μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα της προβολής μας. Το λογότυπο του ΕΟΤ τοποθετήθηκε στους καταλόγους και στις προσκλήσεις οι οποίες αποστάλθηκαν σε επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες και ΤΟ της Αγ. Πετρούπολης, καθώς και σε σημαντικούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ που συνεργάζονται με το γραφείο. Το βράδυ των εγκαινίων της 6/3 ο ΕΟΤ στο ξενοδοχείο Golden Garden παρέθεσε δεξίωση για Τ.Ο. και δημοσιογράφους της περιοχής Αγίας Πετρούπολης και την ελληνική επιχειρηματική αποστολή με επικεφαλή τον Δήμαρχο Τριπόλεως . Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το Ελληνικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης.  

ΕΚΘΕΣΗ INTOURMARKET ΜΟΣΧΑ 
Στις 16- 19 Μαρτίου στην Μόσχα, στο εκθεσιακό κέντρο «CROCUS EXPO», πραγματοποιήθηκε η 9η Διεθνής τουριστική έκθεση INTOURMARKET , η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας και στην οποία η χώρα μας συμμετέχει από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής της (το 2006). Το ελληνικό περίπτερο είχε χώρο 100 τ.μ. με (4) συν-εκθέτες από Ελλάδα. Η έκθεση απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες του τουρισμού και στοχεύει στην άμεση συνεργασία ανάμεσα στους ρώσους και ξένους εκθέτες, στην ανάπτυξη του εσωτερικού και εισερχόμενου προς Ρωσία τουρισμού.  

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΤΤ ΜΟΣΧΑ 
Στις 19 – 22 Μαρτίου στην Μόσχα, εκθεσιακό χώρο EXPOCENTER, πραγματοποιήθηκε η 21η Διεθνής τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, μία από τις (5) σημαντικότερες σε όλο τον κόσμο. Στην ΜΙΤΤ η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο 800 τ.μ. και με 50 περίπτερα συν-εκθετών (σύνολο επιχειρήσεων – συν-εκθετών ). Την πρώτη ημέρα της Έκθεσης (19.3.12) έγιναν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου από τον Γενικό Γραμματέα Ε.Ο.Τ και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Την έκθεση επισκέφθηκαν και απεύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβης κ. Κουμανάκου, η Γενικός Πρόξενος κ. Μιχαλοπούλου, οι οποίες περιηγήθηκαν στο ελληνικό περίπτερο και συνομίλησαν με τους συν- εκθέτες μας. Στη συνέχεια ο κ. Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ συναντήθηκε με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ στο χώρο του Γραφείου μας στο περίπτερο. Στις 19 και 20/03/2014 ο κ. Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ συναντήθηκε σε πρόγραμμα εργασίας με τους ΤΟ: Mouzenidis, Labirint, Tez tour, Pegas Touristik (19/03/2014) Solvex, Panteon, South Cross (20/03/2014)  

ΕΚΘΕΣΗ UITT ΟΥΚΡΑΝΙΑ 
Στις 26-28/3/2014 στο Κίεβο της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε η τουριστική έκθεση UITT, στην οποία η χώρα μας συμμετείχε με περίπτερο 154 τ.μ. και 5 συν-εκθέτες από Ελλάδα. Η έκθεση της UITT εξελίχθηκε κανονικά αλλά με λιγότερες συμμετοχές και προσέλευση κοινού σε σύγκριση με το 2013 καθώς είχε συρρικνωθεί αρκετά. Το Ελληνικό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του την πρώτη ημέρα ο Έλληνας Πρέσβης στο Κίεβο Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Πρόξενος Δημήτριος Τρανός. Ο Διευθυντής του Γραφείου παραχώρησε συνέντευξη στο περίπτερο του ΕΟΤ (αποκλειστικά και μοναδική σε σχέση με τις άλλες χώρες) στo κανάλι 5 και στο Κρατικό κανάλι 1 της Ουκρανικής τηλεόρασης , καθώς και στο NEWS AGENCY INTERFAX της Ουκρανίας, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες, τη φιλοξενία, την ασφάλεια και τις ομορφιές της χώρας μας ως προορισμού επιλογής στους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς πολίτες.  

ΕΚΘΕΣΗ AITF ΜΠΑΚΟΥ 
Στις 03-05/04/2014 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήθηκε η τουριστική έκθεση AITF, στην οποία η χώρα μας συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και 2 συν-εκθέτες από Ελλάδα. Τη δεύτερη μέρα της έκθεσης την έκθεση επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίεφ με την σύζυγό του και ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO κ. Taleb Rifai , και τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο του ΕΟΤ. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαιτζάν κ. Δημήτριος Τσούγκας και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησαν τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στο περίπτερο του ΕΟΤ. Ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας έδωσε συνέντευξη σε 2 τουριστικές εφημερίδες και 1 τηλεοπτικό κανάλι.  

ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Μόσχα 
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και προσφορά φιλοφρονητικού δείπνου στους επτά (7) μεγαλύτερους Ρώσους ΤΟ(Mouzenidis Group- Pegas-Tez tour-TUI Russia-Solvex Travel Moscow-Coral-Biblio Globus) στο νέο ελληνικό εστιατόριο «Μολών Λαβέ» ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου για το 2015. Οι συγκεκριμένοι ΤΟ αντιπροσωπεύουν το 80% της διακίνησης της Ρωσικής Αγοράς. Στην συνάντηση συμμετείχε η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου στη Μόσχα κ. Μιχαλοπούλου Ελένη. 20/10/14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου