Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παράταση στις βιομετρικές visa από Ρωσία για Σεπτέμβρη!!!


Πολιτική απόφαση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία μετατίθεται για τον Σεπτέμβρη, από τον Απρίλη που είχε προγραμματισθεί αρχικά, η χορήγηση βιομετρικών visa για τους Ρώσους τουρίστες που προγραμμάτιζαν ταξίδια σε χώρα της Ε.Ε., αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. 
Το θέμα, το οποίο αναδείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα ( εδώ ) , θα δημιουργούσε και νέα προβλήματα στην ήδη χειμαζόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας. 
Η απόφαση αυτή θα δώσει μια σημαντική "ανάσα", τόσο στη ρωσική τουριστική βιομηχανία, όσο και στους ξενοδόχους, Έλληνες και Ισπανούς κυρίως, ενώ θα ανακόψει και τις υψηλές κρατήσεις των Ρώσων τουριστών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τουρκία και Αϊγυπτο κυρίως). Παράλληλα, θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να ολοκληρωθούν καλύτερα οι τεχνικές πρετοιμασίες, καθώς θα απαιτείται λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των 10 δακτύλων.
Για το θέμα είναι ενήμερο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και οι διπλωματικές μας αρχές στη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δήλωση αναμένεται να κάνει και η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις έντονες διαμαρτυρίες τους είχαν εκφράσει και οι Ρώσοι παράγοντες του Τουρισμού και ο μόνος τρόπος που υπήρχε για να δοθεί παράταση, ήταν σε επίπεδο υπηρεσιών, για λόγους τεχνικής ετοιμότητας του συστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου