Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Δραστική μείωση των τουριστών προς Δυτική Ευρώπη...


... λόγω ρουβλίου και βιομετρικής visa  

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφτούν φέτος για διακοπές την Μεσόγειο και γενικά τη Δυτική Ευρώπη θα υποχωρήσει δραστικά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω κυρίως της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου με το ευρώ, αλλά και λόγω της εισαγωγής των βιομετρικών visa, που υποχρεώνει την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με την Global Blue. 
Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές αποκαλύψαμε την ιστορία με τις βιομετρικές visa...
 "Δεν διαθέτει κάθε ρωσική πόλη προξενείο χώρας Schengen και δεν είναι όλοι οι τουρίστες έτοιμοι να δαπανήσουν χρήματα για ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα μόνο για την απόκτηση της βίζας», δήλωσε η Ιρίνα Tιούρινα, γενική γραμματέας της Ένωσης Ρώσων Tour Operators ( Association of Tour Operators ). 
Σύμφωνα με την ίδια οι χώρες που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ευρώ ή το δολάριο, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία, θα ωφεληθούν σημαντικά το 2015.
Ακόμα κι αν το ρούβλι έχει μειωθεί αρκετά σημαντικά έναντι του ευρώ, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα προτιμήσουν τις χώρες που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ευρώ. 
Φυσικά, αυτοί οι προορισμοί θα είναι πιο ακριβοί από ότι πέρυσι, απλά δεν είναι τόσο ακριβοί, όσο η Γαλλία και η Ιταλία, για παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου