Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Κουντουρά - ΣΕΤΕ και διευθυντές ξενοδοχείων


Συνάντηση Κουντουρά  και με διευθυντές ξενοδοχείων

Πλήρης επιβεβαίωση της χθεσινής μας ανάρτησης για τη συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2015 θα εξελιχθεί θετικά για τον ελληνικό τουρισμό.
Απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ τους ζήτησε όλοι μαζί να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή ώστε να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου με τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, να αναδειχθούν και νέοι προορισμοί, να διαχυθεί το όφελος στις τοπικές κοινωνίες και αγορές. Ταυτόχρονα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξουν λύσεις σε χρόνιες αγκυλώσεις". 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια όλου του τουριστικού κόσμου εργαζομένων και επιχειρηματιών είναι να καθιερώσουν την Ελλάδα ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Πρόσθεσε δε ότι σύσσωμος ο ιδιωτικός τομέας του τουρισμού παραμένει στη διάθεση της υπουργού ώστε από κοινού να εργαστούν για την επίτευξη των στόχων της εθνικής τουριστικής ανάπτυξης.

Συνάντηση Κουντουρά  με διευθυντές ξενοδοχείων
Θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τον τρόπο προβολής της χώρας στο εξωτερικό συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χθες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στην Αθήνα. 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ματσίγκος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ . Δημήτρης Γάκης και Κώστας Δερμιτζάκης. «Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Καταθέσαμε προτάσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνεται η προβολή. 
Πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να έχει παρουσία σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις. Ειδικά τώρα που η χώρα υφίσταται δυσφήμιση στην Ευρώπη η προβολή πρέπει να είναι πιο δυναμική », δήλωσε μετά τη συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού ο κ. Γιώργος Ματσίγκος. 
Αίτημα των διευθυντών ξενοδοχείων είναι να προβάλλεται η ασφάλεια που παρέχει η Ελλάδα στους επισκέπτες της. Σχετικά με τις εκτιμήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού για την έκβαση της φετινής σεζόν ο κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε: «Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού έχει όρεξη για πολλή δουλειά. Είναι αισιόδοξη και πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές θα έχουν θετική κατάληξη. Πιστεύει πως σύντομα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση». 
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να επισκεφθεί η κ. Έλενα Κουντουρά τη Ρόδο, ο κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε: «Η κ. Κουντουρά θα λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί το Μάρτιο. Με το πέρας των διοργανώσεων θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλους τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Είναι στις προθέσεις της να έρθει και στη Ρόδο. Εμείς θα την καλέσουμε ξανά να έρθει στο νησί για να λάβει μέρος σε ημερίδα που οργανώνουμε και σχετίζεται με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών». 
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων δήλωσε πως δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση σχετικά με τις κρατήσεις. «Η κατάσταση δεν πάει καλά. Αν δεν επέλθει συμφωνία με τους δανειστές ο τουρισμός θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος. 
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου