Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Βράβευση μαθητών από το ΕΒΕΑ


Aπονεμήθηκαν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τα Βραβεία σε Μαθητές και Φοιτητές που διακρίθηκαν στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης και Συγγραφής Εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο. 
Ο θεσμός των Βραβείων καθιερώθηκε από το 1995 με σκοπό να παροτρύνει τους νέους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας. Τα Βραβεία απονεμήθηκαν από τον Ειδικό Σύμβουλο του Αν. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Κουντούρη Νικόλα. 
Κατά την απονομή, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους μαθητές: «Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι για μας ιδιαίτερα σημαντικός, σε μια εποχή όπου η χώρα προσπαθεί να βγει από τη χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας της. Η εκπαίδευση είναι παράγοντας που θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας νέας, ισχυρότερης και υγιούς παραγωγικής βάσης, μέσω της καλλιέργειας των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων. Κυρίως όμως είναι το μέσο για την καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας, όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, τη συλλογική και την ατομική πρόοδο.
Είναι σημαντικό να αντιστρέψουμε τη λογική του παρελθόντος, η οποία δαιμονοποιεί την επιχειρηματικότητα και απομακρύνει από αυτή το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Τα προηγούμενα χρόνια φθάσαμε, ως χώρα, να παράγουμε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς πτυχιούχων, οι οποίοι όμως περιόριζαν τις φιλοδοξίες τους σε μια μισθοδοτούμενη θέση – ιδανικά στο δημόσιο – ή σε ένα προστατευμένο επάγγελμα ή σε δραστηριότητες χαμηλών προσδοκιών. Αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να σταματήσουμε τη διαρροή ταλαντούχων νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. 
Πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να περιορίσουμε την αγωνία και στην ανασφάλεια που αισθάνεται η νέα γενιά για το αύριο. Θεωρούμε γι’ αυτό απαραίτητη την ενσωμάτωση της επιχειρηματικότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και την στενότερη σύνδεση της τριτοβάθμιας ειδικά εκπαίδευσης με το χώρο της παραγωγής και της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι το όφελος θα είναι κοινό για όλους: για τους ίδιους τους νέους, για την οικονομία, για την ελληνική κοινωνία». 
Φέτος οι μαθητές της Β` και Γ` τάξης του Λυκείου διαγωνίσθηκαν στη συγγραφή έκθεσης με θέμα «Μετανάστευση επιστημόνων». Αίτια που προκαλούν το φαινόμενο. Συνέπειες για την Εθνική Οικονομία. Προτεινόμενες λύσεις. και οι φοιτητές των Ανωτάτων και Τεχνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη συγγραφή εργασίας με θέμα «Νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο της Ελληνικής Οικονομίας» 
Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι : 
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΑ (Γ` Τάξη - 2ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ) 1ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΒΔΑ (Γ` Τάξη –4Ο ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) 2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.200 ευρώ 
ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ (Γ` Τάξη – 2Ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ) 3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ 
Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι : 
ΑΝΝΑ-ΛΑΛΙ ΤΣΙΛΙΔΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ) 1ο Βραβείο χρηματικού ποσού 2.000 ευρώ 
ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΟΛΑΝΗ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) 2ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ 
ΜΑΡΙΑ - ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕΤΑΛΑ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ) 3ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου