Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη, ιδανικός προορισμός για Σέρβους


Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης προσκαλεί περισσότερους επισκέπτες από μια παραδοσιακή αγορά που για δεκαετίες παραμένει τροφοδότης του τουρισμού της πόλης και η οποία δεν είναι άλλη από αυτή της γειτονικής Σερβίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΞΘ συμμετείχε για άλλη μια φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITF που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Βελιγράδι, με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ. 
Η φετινή συμμετοχή κρίθηκε μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένη, καθώς το περίπτερο της ΕΞΘ κυριολεκτικά κατακλύστηκε από το κοινό, σε μια προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για μελλοντικά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, αφού ο προορισμός είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητός στους γείτονές μας.
Ήδη η ΕΞΘ έχει θέσει ως στόχο της την προσέλκυση Σέρβων με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ξοδεύουν περισσότερα στις δραστηριότητές τους μέσα στην πόλη και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, ώστε να στηριχθεί η τοπική κοινωνία. Η σερβική αγορά παρουσιάζει σημαντική άνοδο (43,50%, 55.350 διανυκτερεύσεις το 2014) και το ζητούμενο είναι να πολλαπλασιαστούν οι επισκέψεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με ενίσχυση του city break και περισσότερα ταξίδια διακοπών στη Θεσσαλονίκη κατά τις περιόδους των γιορτών. Συνεχίζοντας την προσπάθεια συντονισμένης προβολής της Θεσσαλονίκης που βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ως προορισμός του Σαββατοκύριακου, η ΕΞΘ εστίασε στα σημεία που ενώνουν τους δύο λαούς (γειτνίαση, θρησκεία, τρόπος διασκέδασης, κουλτούρα κλπ), αλλά και στα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η πόλη έναντι άλλων προορισμών (εύκολη πρόσβαση, απευθείας αεροπορικές συνδέσεις ή με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, ευκαιρίες για shopping και ψυχαγωγία, μεσογειακή κουζίνα, οινοποιία, ιστορία και πολιτισμός). 
Την ΕΞΘ εκπροσώπησε στην ITF ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Σερβίας, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη για city break και τόνισε ότι η πόλη μας είναι ιδανικός προορισμός για τους γείτονές μας. Στην αποστολή συμμετείχε και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη, αλλά και ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης. Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines για την πολύτιμη συμβολή της και τη διάθεση των εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου