Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Τρίτη η Αθήνα στην Ευρώπη!!!


Την τρίτη θέση κατέκτησε η Αθήνα στον διαγωνισμό του τουριστικού οργανισμού Εuropean Best Destinations για τους 15 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2015. Την πρώτη θέση κατέλαβε το Μπορντό, την δεύτερη η Λισαβόνα και την τρίτη η Αθήνα. Μάλιστα η Αθήνα συγκέντρωσε 28.184 ψήφους όπως αναφέρει η European Best Destinations η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες και αναπτύχθηκε με σκοπό να προωθηθεί ο πολιτισμός και ο τουρισμός των χωρών της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο διαγωνισμό είχε κερδίσει το Πόρτο.
Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός που συνδυάζει την μοντέρνα αστική αισθητική με ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά. 
Πιο αναλυτικά, οι 15 καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2015 που αναδείχτηκαν ύστερα από ψηφοφορία του κοινού είναι οι παρακάτω: Μπορντό (42.396 ψήφοι), Λισαβόνα (37.621 ψήφοι) , Αθήνα (28.184 ψήφοι) 4. Βαλέτα (21.658 ψήφοι) , Ρίγα (15.627 ψήφοι), Ζάγκρεμπ (15.583 ψήφοι), Λιουμπλιάνα (13.114 ψήφοι), Ίνσμπρουκ (12.023 ψήφοι), Μιλάνο (11.122 ψήφοι), Βρυξέλλες (10.814 ψήφοι), Βιέννη( www.vienna.info), Ρώμη (Copyright Giampaolo Macorig), Βαρκελώνη (Copyright Moyan Brenn) , Κωνσταντινούπολη (Copyright European Best Destinations) και η Μαδρίτη ( Copyright Moyan Brenn) .
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο του καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού αποτιμάται σε δαπάνη προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κόστους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα της Cision. 
Ακόμη ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός που θα αναδειχθεί από αυτόν τον διαγωνισμό θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον τίτλο αυτόν καθώς και το λογότυπο με τον τίτλο σε όλα τα έντυπα επικοινωνίας, τις διαφημίσεις, τις ιστοσελίδες και τις φωτογραφίες του. 
Επίσης θα έχει το δικαίωμα να εξουσιοδοτεί τους δικούς του συνεργάτες στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να χρησιμοποιούν το λογότυπο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου