Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

10η HORECA: το μεγαλύτερο event που έχει γίνει στην Ελλάδα


Έκλεισε τις πύλες της η 10η HORECA, η μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση της χώρας για την Ελληνική Ξενοδοχία και τις σύγχρονες επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης. Η προσέλευση των επισκεπτών ήταν εντυπωσιακή! 
Περισσότεροι από 130.000 επαγγελματίες επισκέφθηκαν την έκθεση, αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με πέρσι, καθιστώντας τη διοργάνωση το μεγαλύτερο event που έχει γίνει στην Ελλάδα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Παρασκευή, οι επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 43% σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέρα της περσινής έκθεσης. Αντίστοιχα, σε ποσοστιαίο επίπεδο, οι επισκέπτες του Σαββάτου ήταν αυξημένοι κατά 22%, της Κυριακής κατά 18% και της Δευτέρας κατά 20%. 
«Ολοκληρώσαμε μια 10ετία επιτυχούς λειτουργίας της HORECA, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική έκθεση τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και δομής. Πλέον ο επόμενος στόχος μας είναι η διεθνοποίηση της έκθεσης» αναφέρει ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Forum Α.Ε. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η νέα εποχή της HORECA οδηγεί στο άνοιγμα της έκθεσης στις γειτονικές χώρες και την προσέλκυση ξένων αγοραστών από αυτές, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών προμηθευτικών επιχειρήσεων για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση».
Κατά τη διάρκεια της 10ης HORECA, οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες περισσότερων από 500 εκθετών, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της αγοράς από τις εταιρείες αλλά και από ειδικούς διαφόρων κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη μαζική εστίαση και να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες, δημιουργώντας δίκτυα συνεργασιών με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεών τους. Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, πιο πολλές από κάθε άλλη φορά, παρείχαν συνεχή ενημέρωση στους επαγγελματίες, με ομιλίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια αλλά και εντυπωσιακούς διαγωνισμούς επίδειξης δεξιοτήτων από bartenders και barista. Συνολικά τέσσερα stages φιλοξένησαν αντίστοιχο αριθμό διοργανώσεων: το Gastronomy Forum, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας διοργάνωσε σεμινάρια για όλες τις τελευταίες τάσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, το Future Hotel on the Web, όπου παρουσιάστηκαν νέες λύσεις, εργαλεία και στρατηγικές online πωλήσεων και marketing, το Beer & Spirits Show, όπου πραγματοποιήθηκαν χρήσιμα σεμινάρια για τους σύγχρονους bartenders ενώ η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) διεξήγαγε διαγωνισμούς δημιουργικής δεξιοτεχνίας και τέλος οι SCAE Coffee Competitions, όπου μεταξύ άλλων διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Καφέ σε Μπρίκι» (Cezve/Ibrik 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου