Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Χρηματοδότηση της PHARMATEN από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων !!!


Για να λέμε και τα καλά και για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα τον μήνα, ένα μεγάλο άλμα στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη έκανε η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen με την υπογραφή της σύμβασης ύψους 25 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων. 
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων κ. Nicholas Jennett, είπε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την καινοτομία με μια σειρά εργαλείων ώστε με αυτό τον τρόπο να γεφυρωθεί το χάσμα της καινοτομίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών. 
Αυτή η πρώτη υπογραφή δήλωσε ότι ήταν μια τολμηρή απόφαση ωστόσο, διαπίστωσε όπως είπε ότι η εταιρεία Pharmathen ήταν υπέρ του δέοντος έτοιμη, καθώς ότι κι αν ζητούσαν η εταιρία το παρείχε άμεσα.
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «γίναμε πιο ευέλικτοι και γρήγοροι γιατί ανακαλύψαμε ότι οι Έλληνες είναι γρήγοροι στις δουλειές τους, γι αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι η Τράπεζα είναι στην σωστή κατεύθυνση με αυτή τη συνεργασία». Είπε επίσης ότι η Pharmathen είναι εταιρεία με ποιότητα και ότι είναι «μοντέλο για την Ευρώπη». Από το 2008 μια σημαντική χρονιά όπως είπε για την εταιρεία, δείχνει σταθερή ανάπτυξη και αύξηση των πωλήσεων της στο 17% καθώς και αύξηση του προσωπικού της, κάτι που της προσδίδει σταθερότητα και ενδιαφέρον για καινοτομία. Αυτά θεωρήθηκαν πολύ θετικά σημάδια από την Τράπεζα ώστε να στηρίξει την συμφωνία αυτή. «Τέτοιου είδους συμφωνίες χρειάζεται η Ευρώπη για να πάει μπροστά» είπε κλείνοντας και συνεχάρη τον κ. Βασίλη Κάτσο και την κα Νέλλη Κάτσου καθώς και όλους τους συνεργάτες τους. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Pharmathen κ. Βασίλη Κάτσο η εταιρεία έκανε αυτή την σοβαρή συμφωνία για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Και υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εμπιστεύεται ελληνική εταιρεία για να συνεργαστεί. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποκτά την εμπιστοσύνη των αγορών ότι είναι ικανή να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. 
Ο κ. Κάτσος τόνισε επίσης ότι αυτή τη επιτυχία οφείλεται στην καλή προσπάθεια των 1.000 συνεργατών του στην εταιρεία και δεν είναι μεμονωμένο δουλειά. Ωστόσο με αυτή τη σύμβαση η εταιρεία κέρδισε ένα ακόμη εύσημο από τη Διεθνή αγορά που θα της επιτρέψει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της και θα την βοηθήσει να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα όπως τα ενέσιμα βραδείας αποδέσμευσης των οποίων κατέχει την αποκλειστικότητα. 
Ο κ. Κάτσος δήλωσε υπερήφανος που η εταιρεία Pharmathen κατατάσσεται μέσα στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές διεθνώς ενώ επεσήμανε ότι αναζητά την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της. «Τελείωσε ο καιρός της εσωστρέφειας και είναι η ώρα να γίνουμε όλοι πιο εξωστρεφείς και να επενδύσουμε στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά. 
Κλείνοντας, κάλεσε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων να ενισχύσουν κλάδους και ελληνικές εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν στην διεθνή αγορά. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δάνειο αυτό προέρχεται από το πρόγραμμα InnovFin- Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την Καινοτομία με την χρηματοδοτική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος «Ορίζοντας 2020». Το Προϊόν InnovFin- Χρηματοδότηση Ανάπτυξης για Επιχειρήσεις Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης» (InnovFin MidCap Growth Finance) έχει ειδικά σχεδιαστεί με σκοπό τη διευκόλυνση στην πρόσβαση επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΕΕ για σχέδια έρευνα και καινοτομίας. 
Μπράβο στην PHARMATEN!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου