Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Ομίλου Olayan στην Costa Navarino


- Aποκτά το 25% του εμβληματικού συγκροτήματος

Μεγάλο deal στον χώρο του Τουρισμού, που ταυτόχρονα δείχνει την στήριξη του τουριστικού τομέα, αλλά και της χώρας γενικότερα, ανακοινώθηκε χθές με τον όμιλο εταιριών Costa Navarino να γνωστοποιεί τη συμμετοχή του Ομίλου Olayan ως τέταρτο ισότιμο μέτοχο, με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. 
Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος θα συνεχίσει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 
Ο Όμιλος Olayan αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα μας. 
Οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας. 
Μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει την επιτυχία της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει η Costa Navarino και που την έχει θέσει ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς προορισμούς στην Ευρώπη.
Να σημειωθεί οτι το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα του Costa Navarino, που περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, έχει ύψος 100 εκατ. ευρώ. 
Ο όμιλος Olayan, ο οποίος αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Σαουδάραβα επιχειρηματία Khaled Olayan και ήρθε στην Ελλάδα την άνοιξη του 1976, είναι γνωστός από την επένδυσή στην Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, στις τηλεπικοινωνίες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συμμετοχή τους στην Global Finance του Άγγελου Πλακόπιτα (εταιρία συμμετοχών σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις) και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca- Cola 3E. Για χρόνια ήταν ο βασικός μέτοχος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Algonet, ενώ ο όμιλος είχε επενδύσει και στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
Η περιουσία που ελέγχει η οικογένεια του Khaled Olayan εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12 δισ. δολάρια. 
Ενδεικτικό της σημασίας αλλά και των δεσμών που διαθέτει ο όμιλος Olayan με την Ελλάδα είναι ότι εδώ και χρόνια ένα από τα κεντρικά του γραφεία ανά τον κόσμο βρίσκεται στη Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου