Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

DELTA και BRITISH αυξάνουν τις πτήσεις προς Ελλάδα


- Η αμερικανική αεροπορική εταιρία θα προσφέρει 11 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα 
- Δύο νέες απευθείας πτήσεις της ΒΑ για Ρόδο και Ηράκλειο 

H Delta Air Lines αυξάνει τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το καλοκαίρι του 2015. 
Η Delta θα ξεκινήσει και πάλι δρομολόγια στις 30 Μαρτίου 2015 με πέντε πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε επτά την εβδομάδα (μια καθημερινά) από τις 2 Μαΐου. Από τις 3 Ιουνίου 2015, θα προστεθούν επιπλέον πτήσεις, φτάνοντας συνολικά τις 11 την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με υψηλή ζήτηση, η Delta θα προσφέρει 5900 θέσεις κάθε εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. 
Όλες οι πτήσεις από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Air France-KLM και Alitalia. 
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ επιβεβαίωσε πρόσφατα τη σημασία του τουρισμού για την Ελληνική οικονομία και η Delta είναι περήφανη που την υποστηρίζει, συνδέοντας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη – έναν από τους πιο σημαντικούς ταξιδιωτικούς και εμπορικούς κόμβους του κόσμου», δήλωσε ο Perry Cantarutti, αντιπρόεδρος της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
«Ελπίζουμε ότι αυξάνοντας τη συχνότητα των πτήσεων την επόμενη χρονιά, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών αναψυχής και επαγγελματιών καθώς η Ελλάδα συνεχίζει την οικονομική της ανάκαμψη». 
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το 2013 περίπου 755.000 αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Η British Airways, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην Ελληνική τουριστική αγορά, ανακοίνωσε πρόσφατα, την προσθήκη δύο νέων απευθείας προορισμών στο δίκτυο των δρομολογίων της για το καλοκαίρι 2015, αυτών της Ρόδου και του Ηρακλείου. 
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία θα συνδέει το Λονδίνο με τη Ρόδο δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 29 Απριλίου 2015, ενώ για το Ηράκλειο οι πτήσεις θα φτάνουν τις τέσσερις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, με ημερομηνία έναρξης τις 26 Απριλίου. Και για τους δύο προορισμούς οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας από το αεροδρόμιο του Gatwick και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου. 
Η κα Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια της British Airways στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά: “Η British Airways συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο των δρομολογίων της και τοποθετεί την Ελλάδα και τους Ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς υψηλά στο χάρτη των προτεραιοτήτων της για το καλοκαίρι του 2015. Η ανακοίνωση απευθείας πτήσεων σε δύο πολύ δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Ρόδος και το Ηράκλειο, έρχονται να προστεθούν στις απευθείας πτήσεις σε Κω & Κέρκυρα, οι οποίες ανακοινώθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα. Οι 4 αυτοί καινούριοι προορισμοί θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Θεσσαλονίκης. Όλοι αυτοί οι προορισμοί αποδεικνύουν ότι στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας βρίσκονται πάντα οι επιβάτες μας και η επιθυμία μας να προσφέρουμε άριστες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε μοναδικούς προορισμούς διακοπών. Επιπλέον, είμαστε χαρούμενοι που μέσα από αυτές τις πτήσεις θα συνδράμουμε και εμείς στην ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και θα τονώσουμε την εκάστοτε τοπική κοινωνία και αγορά.” 
Οι πτήσεις για Ρόδο και Ηράκλειο έχουν ήδη ανοίξει προς πώληση μέσα από το ba.com ή μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων από το τέλος Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου