Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Στον ΣΕΤΕ η ειδική σήμανση δωματίων ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων...


...μέσω της Π.Ο.Ξ και του Σ.Ε.Ε.Δ.Ε.

- Δείτε εδώ την τροπολογία 
- Θα τοποθετείται σε κάθε δωμάτιο!!! 
- Hot line για καταγγελίες σε 24ωρη βάση

Με μια τροπολογία που υπογράφεται από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο κατατεθέν και υπό επεξεργασία νομοσχέδιο "Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις", ανατίθεται, αν υπερψηφιστεί στην Ολομέλεια, στον ΣΕΤΕ, η έκδοση και χορήγηση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, δωματίων, ειδικού σήματος που θα τοποθετείται σε κάθε δωμάτιο και θα ακολουθεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας της μονάδας. 
Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση κρίνεται αναγκαία για να περιοριστεί το φαινόμενο των παράνομων καταλυμάτων και συνακόλουθα της φοροδιαφυγής, αφού ο πελάτης θα διαπιστώνει με την πρώτη ματιά αν υπάρχει το ειδικό σήμα στο δωμάτιό του.
Αν δεν υπάρχει θα μπορεί να καταγγείλει την παρανομία σε ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα δημιουργηθεί με 24ωρη λειτουργία.
Ο ΣΕΤΕ για την διανομή των ειδικών αυτών σημάτων, θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς της Π.Ο.Ξ., των τοπικών ενώσεων και του Σ.Ε.Ε.Δ.Ε., ενώ η αδειοδότηση θα συνεχίσει να γίνεται από τον Ε.Ο.Τ. .
Μάλιστα στην τροπολογία γίνεται ειδική μνεία για το ρόλο του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει.
Για να δούμε.
Μόλις μάθουμε κάτι νεότερο επανερχόμαστε3 σχόλια:

 1. Αυτόν τον ίδιο σκοπό δεν υποτίθεται ότι πληρούν οι καρτέλες με τις τιμές πίσω από την πόρτα; Γιατί έχω την αίσθηση ότι απλά θέλουν να μας τα πάρουν και πάλι; Το δε θέμα της ετήσιας ανανέωσης της λειτουργίας, αντί να απλοποιείται, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ Η ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΟΤ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στημένα πράγματα!!
  1) Έχει γίνει έρευνα από ένα πχ. πανεπιστημιακό ίδρυμα, για το τι ισχύει στις άλλες τουριστικά αναπτυγμένες χώρες; Ποιο μοντέλο είναι το καλύτερο, ώστε να το εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα;
  2) Η διαδικασία αυτή θα επιβαρύνει οικονομικά τα καταλύματα ή το κράτος ή θα το κάνει ανιδιοτελώς και δωρεάν ο φορέας έκδοσης και διανομής;
  3) Ποιος φορέας ή οργανισμός ή συνδικαλιστική οργάνωση ή Σύλλογος ή Σύνδεσμος ή εταιρεία δικαιούται να αναλαμβάνει τη διαδικασία έκδοσης και χορήγησης των αυτοκόλλητων σημάτων:
  Γιατί ανατίθεται σε ένα συγκεκριμένο Σύνδεσμο, τον ΣΕΤΕ, μια υποχρεωτική διαδικασία για όλα τα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα;
  Γιατί να μην έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την έκδοση και διανομή, πανελλαδικά ή περιφερειακά, και άλλα επαγγελματικά σωματεία ή οργανισμοί ή ακόμη και εταιρείες;
  Με τη «χαριστική» αυτή ανάθεση, ουσιαστικά γίνεται αναγκαστική η εγγραφή στον ΣΕΤΕ κάθε Συλλόγου ή Ομοσπονδίας ή Συνομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων, αλλιώς θα διαλυθούν, αφού δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα μέλη τους στην αναγκαστική αυτή διαδικασία.
  Τι είναι όμως ο ΣΕΤΕ, για να εξαναγκαστούν όλα αυτά τα Σωματεία να εγγραφούν σε αυτόν; Σύμφωνα με το καταστατικό του (*), είναι απλώς ένα πρωτοβάθμιο Σωματείο του Αστικού κώδικα!
  Ούτε καν Επαγγελματικό σωματείο, ούτε καν Τριτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο!
  Ομοίως, δύο από τις Ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων στις οποίες προβλέπεται από την τροπολογία ότι ο ΣΕΤΕ θα μπορεί να μεταβιβάζει το δικαίωμα έκδοσης και χορήγησης των αυτοκόλλητων σημάτων, δηλαδή τη ΠΟΞ και τη ΣΕΕΔΔΕ, δεν είναι επαγγελματικά σωματεία, όπως ο Ν.1712/87 ορίζει. Δηλαδή τα όργανα διοίκησης και των τριών αυτών Σωματείων, δεν έχουν προκύψει από αρχαιρεσίες στις οποίες διασφαλίζεται η δημοκρατικότητα της απλής αναλογικής που επιβάλλει ο Νόμος 1712 της 7/8.7.87 (Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις. ΦΕΚ. Α' 115).
  Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να καθορίσει μόνο τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι φορείς που θα διεκδικήσουν την ανάληψη μιας τέτοιας διαδικασίας, αντί να δίνει το «δαχτυλίδι» στον εκλεκτό ΣΕΤΕ;

  (*) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
  (Όπως τροποποιήθηκε από την 17η Τακτική Γενική Συνέλευση, 21.04.2010)
  ΙΔΡΥΣΗ - ΤΙΤΛΟΣ - ΕΔΡΑ – ΣΚΟΠΟΣ
  ΑΡΘΡΟ 1
  Ιδρύεται με την παρούσα Πράξη, Σωματείο, η οργάνωση, η λειτουργία, η διοίκηση και η δράση γενικότερα του οποίου θα διέπονται από αυτό το Καταστατικό καθώς και τις οικείες διατάξεις του Αστικού Κώδικα και της υπόλοιπης σχετικής νομοθεσίας.
  ΑΡΘΡΟ 2
  Η επωνυμία (τίτλος) του Σωματείου είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - Σ.Ε.Τ.Ε.». Για τις σχέσεις του με την αλλοδαπή ο Σύνδεσμος θα χρησιμοποιεί τον παραπάνω τίτλο σε μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα, δηλαδή "ASSOCIATION OF GREEK TOURISM ENTERPRISES".

  ΑπάντησηΔιαγραφή