Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

A. Kαμπουράκης: Αγώνας για την προβολή της Ρόδου


Αγώνα για την προβολή της Ρόδου στην Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν οι τοπικοί φορείς ώστε να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το καλοκαίρι του 2015. Στις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν αναφέρθηκε ομιλώντας στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» από το Παρίσι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης. 
«Πρέπει να προσαρμόσουμε τους ρυθμούς μας με τους ρυθμούς των πελατών μας. Το 25% των κλινών για το καλοκαίρι του 2015 θα έχει πωληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο τέλος Ιανουαρίου θα έχουν γίνει κρατήσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολοίπων κλινών. Σε αυτό συμβάλλουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και η ρευστότητα που έχουν τότε οι Ευρωπαίοι. Αυτό σημαίνει πως από τώρα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να προβληθούν τα πλεονεκτήματα της Ρόδου. Οι προσπάθειες αυτές θα είναι καθοριστικές για την έκβαση της τουριστικής σεζόν του 2015», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης και συμπλήρωσε πως οι κρατήσεις που γίνονται τους δύο τρεις πρώτους μήνες του έτους καθορίζουν και την έκβαση της σεζόν.
Με αφορμή την παρουσία του στην έκθεση για τη Ρόδο στο Μουσείο του Λούβρου ο κ. Καμπουράκης δήλωσε πως η διοργάνωση θα λειτουργήσει ως γεννήτρια παραγωγής καλών ειδήσεων για τη Ρόδο. «Η συνέντευξή τύπου σήμερα από τους άρχονες του τόπου μας, τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης του Μουσείου του Λούβρου θα λειτουργήσει ως γεννήτρια παραγωγής καλών ειδήσεων για τη Ρόδο. Τα ωραία εκθέματα θα συνδυαστούν στη συνείδηση των Γάλλων με το νησί. Πρέπει η φήμη της Ρόδου να λειτουργήσει θετικά και για τον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης. Σε ερώτηση αν θα έχει στη Γαλλία συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε: «Η έκθεση για τη Ρόδο στο Μουσείο του Λούβρου είναι ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους Γάλλους πως αξίζει να έρθουν στο νησί και να κάνουν διακοπές. Δίνω σημασία στα οφέλη που μπορεί να έχει ο τουρισμός μέσω του πολιτισμού. Δεν αποκλείω συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες, αλλά ταξίδεψα στη Γαλλία και ήρθα στο Μουσείο του Λούβρου για να δω τα εκθέματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το αφιέρωμα». Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει και ν’ αναδείξει σπάνια έργα τέχνης, αρχαιολογικούς θησαυρούς που προέρχονται από διαφορετικές φάσεις της μακραίωνης ιστορίας του νησιού. Κι όπως σημειώνουν οι Γάλλοι διοργανωτές, μπορεί η Ρόδος να είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τον Κολοσσό (κατά τον 3ο αι. π.Χ.), ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, ή για τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη στον Μεσαίωνα, ωστόσο αποτέλεσε κεντρικό κόμβο εμπορίου ανάμεσα στο Αιγαίο και στην Ανατολή από την αρχαιότητα. Τα έργα της έκθεσης υπενθυμίζουν τον εξαιρετικό πλούτο της ροδιακής ιστορίας από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την αρχαϊκή περίοδο. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου