Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Αύξηση εσόδων 12% για την Emirates!!!


Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ εξαμήνου, τα οποία δείχνουν τη σταθερή πορεία και ανάπτυξή του, παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνεχείς ανησυχίες για πανδημίες, τοπικές συγκρούσεις και αποδυνάμωση των διεθνών αγορών. 
Τα έσοδα του Ομίλου Emirates ανήλθαν στα 12,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ κατά τους πρώτους έξι μήνες του Οικονομικού Έτους 2014-2015, σημειώνοντας 12% αύξηση σε σύγκριση με τα 11,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. 
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 607 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν στα 4,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ, σε σύγκριση με τα 5,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 2014. Η διαφορά αυτή προκύπτει κυρίως από τις συνεχείς επενδύσεις σε νέα αεροσκάφη και άλλα αεροπορικά έργα υποδομών.
«Ως ο μεγαλύτερος διαχειριστής στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, είχαμε και τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στη λειτουργία μας από τις εργασίες αναβάθμισης του διαδρόμου αεροδρομίου που διήρκησαν 80 μέρες. Ωστόσο, καθώς ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν, είχαμε προχωρήσει στις αντίστοιχες προβλέψεις και έγινε σχολαστικός σχεδιασμός για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο εμπορικό κομμάτι της Emirates και της dnata. Η επιτυχημένη υλοποίηση των σχεδίων αποτυπώνεται στη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας κατά τη διάρκεια της περιόδου των έξι μηνών παρά τις συγκεκριμένες προκλήσεις» δήλωσε η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, της Emirates Airline και του Ομίλου. 
Και πρόσθεσε: «Είναι αυτές οι εξωτερικές απειλές που δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή να διαχειριστούμε απευθείας, όπως η παγκόσμια οικονομική δυσπραγία, η επιδημία του ιού Έμπολα, οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, καθώς και οι τοπικές συγκρούσεις, που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις προσπάθειες και τα σχέδια μας. Αυτά τα θέματα φαίνεται να συσσωρεύονται, επηρεάζοντας τις εμπορικές πτήσεις και τα ταξίδια, χωρίς να υπάρχουν σημάδια ταχείας επίλυσης. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να παραμένουμε ευέλικτοι, όσο αναπτυσσόμαστε. Η ικανότητα να προσαρμοζόμαστε και να δρούμε γρήγορα θα καθορίσει τη συνέχεια της επιτυχίας μας. Προχωρώντας μπροστά, εξετάζουμε προσεκτικά τις συγκεκριμένες προκλήσεις. Ωστόσο, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στους μακροπρόθεσμους στόχους μας και να επενδύουμε στις υποδομές της Emirates και της dnata». 
Κατά την περίοδο των τελευταίων έξι μηνών, ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσει και να διευρύνει τη βάση των εργαζομένων του, αυξάνοντας το συνολικό προσωπικό σε ποσοστό 5%, σε σύγκριση με το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούσε στις 31 Μαρτίου 2014, και το οποίο πλέον αριθμεί περισσότερα από 79.000 άτομα. Emirates Airline Κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του τρέχοντος οικονομικού έτους, η Emirates παρέλαβε 13 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου – έξι αεροσκάφη τύπου Α380, επτά Boeing 777, ενώ επιπλέον 11 αεροσκάφη θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους (31 Μαρτίου 2015). Επιπλέον, η Emirates επέκτεινε το παγκόσμιο δίκτυό της ξεκινώντας τη λειτουργία δρομολογίων σε τέσσερις νέους προορισμούς – Αμπούτζα, Σικάγο, Όσλο και Βρυξέλλες – αυξάνοντας τον αριθμό των πόλεων που εξυπηρετεί και προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο με κάθε νέο προορισμό. Διαθέτοντας το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Α380 και Boeing 777 στον κόσμο, η Emirates συνεχίζει να παρέχει συνεχώς καλύτερες συνδέσεις για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, με μία μόνο στάση στο Ντουμπάι. 
Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η Emirates εξυπηρετεί 146 προορισμούς σε 83 χώρες, σε σύγκριση με τους 137 προορισμούς σε 77 χώρες κατά το προηγούμενο έτος. Παρά τις πρωτοφανείς εξωτερικές προκλήσεις που οδήγησαν την εταιρεία στην αναστολή του υψηλότερου αριθμού δρομολογίων σε ένα χρόνο και την προσωρινή παραμονή μέρους του στόλου της στο έδαφος λόγω του κλεισίματος του διαδρόμου, και παρά την ισχυρή απόδοση του Αμερικανικού δολαρίου έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων που επηρεάζουν τα έσοδα, η Emirates συνεχίζει να παρουσιάζει κερδοφορία. 
Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα καθαρά κέρδη της Emirates ανήλθαν στα 514 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κατά μέσο όρο, οι τιμές των καυσίμων μειώθηκαν οριακά και κυρίως προς το τέλος της εξάμηνης περιόδου. Το κόστος καυσίμων αντιπροσωπεύει το 38% των λειτουργικών εξόδων της αεροπορικής εταιρείας σε σύγκριση με το 39% της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, η Emirates ανακοίνωσε τη συνεχή επιχειρηματική ανάπτυξη της, τόσο ως προς την προσφορά χωρητικότητας όσο και ως προς την επιβατική κίνηση. Η χωρητικότητα των αεροσκαφών – Διαθέσιμες θέσεις ανά χιλιομετρική απόσταση- αυξήθηκε κατά 6,5%, ενώ η επιβατική κίνηση – Συνολικός αριθμός επιβατών ανά χιλιομετρική απόσταση – αυξήθηκε κατά 9,8% και η πληρότητα των αεροσκαφών έφθασε το 81,5%, συγκριτικά με το 79,2% του προηγούμενου έτους. Από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η Emirates μετέφερε 23,3 εκατ. επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 8,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. 
Ο όγκος μεταφερόμενου εμπορευματικού φορτίου αυξήθηκε κατά 5,4%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση και απόδοση σε σχέση με την τάση της αγοράς. Τα έσοδα της Emirates, συμπεριλαμβανομένων και άλλων λειτουργικών εσόδων, ανήλθαν στα 12 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 11% σε σύγκριση με τα 10,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ που κατέγραψε πέρυσι, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή ζήτηση επιβατών και εμπορευματικού φορτίου. dnata Η dnata συνέχισε την ανάπτυξη της διεθνούς επιχειρηματικής της παρουσίας, επενδύοντας στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και υποδομών που πλέον εκτείνονται σε 38 χώρες. Τα έσοδα της dnata, συμπεριλαμβανομένων και άλλων λειτουργικών εσόδων, αγγίζουν το 1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ συγκριτικά με το 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ του περασμένου έτους. Τα συνολικά έσοδα της dnata μειώθηκαν κατά 26% και ανήλθαν στα 92 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται σε ένα αριθμό από παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των εργασιών ενίσχυσης του διαδρόμου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, περίοδος κατά την οποία η dnata διαχειρίστηκε λιγότερα αεροσκάφη, καθώς επίσης και στα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε προκειμένου να σχεδιάσει και να ξεκινήσει τις εργασίες διαχείρισης στο Dubai World Central. 
Οι αερολιμενικές δραστηριότητες της dnata παρέμειναν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας αγγίζοντας τα 388 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, ο αριθμός αεροσκαφών που διαχειρίστηκε η dnata ανέρχεται στα 140.582, μειωμένος κατά 1%. Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας της dnata, σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη και συνεισέφεραν με 280 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στα συνολικά έσοδα, αυξημένες κατά 15%. Ο αριθμός των γευμάτων που σερβιρίστηκαν ανήλθε στα 24,7 εκατομμύρια για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες της dnata συνέβαλαν κατά 238 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 161% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. 
Το ταξιδιωτικό τμήμα διεύρυνε τη διεθνή προσφορά της με την εξαγορά της Gold Medal στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των καθαρών πωλήσεων του τμήματος οι οποίες ανήλθαν στο 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αυξημένες κατά 29%. Η διαχείριση εμπορευμάτων της dnata παρουσίασε επίσης ανοδική τάση με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 175 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 18%, η οποία αποδίδεται στην αυξημένη χωρητικότητα κατά 3% φθάνοντας τους 835.979 τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου