Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Peter Long: Ξεκινάει η επιμήκυνση, ναι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων


- Προανήγγειλε επενδύσεις του ομίλου της TUI στην Ελλάδα
- Απαραίτητη προϋπόθεση η σταθερότητα στη χώρα
- 10.000 θέσεις εργασίας από την TUI στην Ελλάδα
- Ανάγκη στενότερης συνεργασίας του Τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική παραγωγή


Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2015 οι πτήσεις charter του Ομίλου της TUI προς την Ελλάδα, τόνισε στη χθεσινή ομιλία του στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ ο Peter Long, CEO της TUI Travel PLC
Οι προορισμοί θα οριστικοποιηθούν στο περιθώριο της WTM που ξεκινά στις 3 Νοέμβρη στο Λονδίνο σε συνάντηση που θα έχουν η ελληνική αντιπροσωπεία υπό την Όλγα Κεφαλογιάννη με αντιπροσωπεία της TUI. 
Ωστόσο ο επικεφαλής της TUI ξεκαθάρισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού είναι η σταθερότητα στη χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υψηλή θέση που έχει πλέον ο ελληνικός προορισμός στην ατζέντα του πολυεθνικού κολοσσού.
Στην ομιλία του στο γεύμα του συνεδρίου ο κ. Long επεσήμανε: 
«Σημασία ωστόσο δεν έχουν μόνο οι αφίξεις επισκεπτών. Σημασία έχουν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που δημιουργούνται μέσω του τουρισμού συνολικά. Ως TUI στηρίζουμε, άμεσα και έμμεσα, 10.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ο δε αριθμός των επισκεπτών μας αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής τουριστικής κίνησης στη χώρα. 

Αποδεικνύεται έτσι η βαρύτητα της ηγετικής μας θέσης στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την ισχυρή θέση, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού». 

Και συνέχισε: "Για την TUI Travel, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο". 
Ακόμη ενθάρρυνε τους Έλληνες ξενοδόχους και τους τοπικούς παραγωγούς να συνεργάζονται πιο στενά μεταξύ τους, καθώς έτσι ενισχύεται η τοπική οικονομία ενώ αυξάνεται η ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ανάπτυξη νέων ανερχόμενων ελληνικών προορισμών, καθώς και στη βελτίωση συγκεκριμένων υποδομών, όπως είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια, το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια κρουαζιερόπλοιων και οι μαρίνες. Καίριας σημασίας είναι βεβαίως και η σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση στον τουρισμό, έτσι ώστε να τεθούν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. 
Ο τουρισμός στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στο τέλος της φετινής χρονιάς προβλέπεται ότι 21,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού, ο κλάδος του τουρισμού το 2014 θα έχει συνεισφέρει σχεδόν το 20% του ελληνικού ΑΕΠ, προσφέροντας παράλληλα 675.000 θέσεις εργασίας. 
Καταλήγοντας ο κ. Long υπογράμμισε: «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Κυβέρνηση και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μέσα σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Ως όμιλος θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, βασισμένες στις βέλτιστες πρακτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και πάντα σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, στοχεύοντας στην περαιτέρω αύξηση του οικονομικού οφέλους. 
Στα 50 χρόνια της παρουσίας μας στην όμορφη αυτή χώρα έχουμε οικοδομήσει εξαιρετικές σχέσεις με τους Έλληνες συνεργάτες μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. 
Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον της Ελλάδας σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση. Αυτό περιλαμβάνει και την εφαρμογή δοκιμαστικών ενεργειών για την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου το 2015 νωρίτερα από φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου