Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

LUFTHANSA: Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα!!!


H αντιπαράθεση μεταξύ των πιλότων της Lufthansa και της διοίκησης εντείνεται καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η 8η απεργία για φέτος όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε διεθνείς προορισμούς. Οι πιλότοι επιμένουν στις αλλαγές που διεκδικούν και συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό σύστημα του κλάδου. Το σωματείο εκπροσωπεί 5.400 πιλότους της Lufthansa και με τις κινητοποιήσεις ζητεί αναθεώρηση της πρόθεσης αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 55 έτη. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τόσο προβλήματα στα έσοδα της εταιρίας αλλά και στους πελάτες της Lufthansa. 
Η Lufthansa για τις 20 και 21 Οκτωβρίου που έγιναν οι απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων, μικρών και μεσαίων αποστάσεων που επηρεάστηκαν σημαντικά από την απεργία των πιλότων.
Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο κάλεσε σε απεργία τα μέλη του σε όλη τη Γερμανία, επηρεάζοντας όλες τις πτήσεις της Lufthansa που εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A320, Boeing 737 και Embraer, από τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 23:59 της Τρίτης 21 Οκτωβρίου. Το συνδικάτο πιλότων Vereinigung Cockpit διαφωνεί με την πρόθεση της εταιρείας να αναθεωρήσει τα μεταβατικά προνόμια που ισχύουν επί του παρόντος στους πιλότους της Lufthansa. 
Από την άλλη πλευρά, ο γερμανικός αερομεταφορέας θεωρεί ότι τα προτεινόμενα μεταβατικά προνόμια είναι μεταξύ των καλύτερων (αν όχι τα καλύτερα) που ισχύουν στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία ενώ έχει δηλώσει την πρόθεσή του για ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους του συνδικάτου, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει μέχρι στιγμής αντιπροτάσεις από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου