Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κρήτη: Στόχος η επιμήκυνση!!!


- Στόχος η Κρήτη να γίνει πόλος έλξης για κάθε τουρίστα και να επιτευχθεί η πολυποθητη επιμήκυνση 

Η επίσκεψη των πρέσβεων και των αναπληρωτών τους των χωρών «Βίσεγκραντ» στην Κρήτη, όπου  έγιναν δεκτοί στην Περιφέρεια από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ενέργειας Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νίκο Ραπτάκη, ενδυναμώνει τις σχέσεις τουριστικής συνεργασίας με τις χώρες αυτές.
Στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι των πρεσβειών και της Περιφέρειας εξέφρασαν από κοινού την θέληση τους για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας δίδοντας έμφαση στον τουρισμό και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, στις πολιτιστικές συνεργασίες κ.α. 
Η επίσκεψη εκπροσώπων των χωρών της ομάδας «Βίσεγκραντ», Πολωνίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, φανερώνοντας πως ήδη η Περιφερεια Κρήτης με συντονισμένες κινήσεις θέλει να δώσει έναν άλλο αέρα στο εγχώριο τουριστικό προϊόν.
 Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Η συνεργασία με τις τέσσερις χώρες της ομάδας «Βίσεγκραντ», μπορεί να είναι πολύπλευρη, με έμφαση στο τουριστικό τομέα. 
Η Κρήτη υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες από τις χώρες αυτές, ενώ υπάρχει μεγάλη δυναμική για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος». 
Ο κ. Βαμιεδάκης, ως καθ' ύλην αρμόδιος για τα θέματα του Τουρισμού και επικεφαλής της προσπάθειας που θα καταβάλλει από εδώ και περα η Κρήτη έχει θέσει στοχο την ανάδειξη του πλούτου του νησιου σε μέγιστο βαθμό και την αξιοποίηση καθε δυνατότητας που υπαρχει, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 
Κάτι που αν γίνει θα οδηγήσει την τοπική οικονομία στην πραγματική ανάπτυξη δίνοντας ώθηση σε όλο το τουριστικό προϊόν σε πανελλαδικό επίπεδο, αν λάβουμε υπόψη ότι η Κρήτη είναι η "ναυαρχίδα του Τουρισμού" της Ελλαδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου