Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στην Χαλκιδική


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ». Η ημερίδα διοργανώθηκε στο νέο ξενοδοχείο Pomegranate Spa Hotel και υποστηρίχθηκε από την εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης επιχειρήσεων NOISIS. 110 επαγγελματίες του κλάδου και εκπρόσωποι φορέων από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησαν από νωρίς το πρωί ως το απόγευμα την ημερίδα που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων με τη θεματολογία της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι: Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κος Ιωάννης Γιώργος, Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Εμμανουήλ Καρράς, Δήμαρχος Αριστοτέλη κος Ιωάννης Μίχος, Δήμαρχος Κασσάνδρας κος Βασίλης Κυρίτσης. Παρευρέθησαν επίσης η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Ε.Ο.Τ. Θεσσαλονίκης Περσεφόνη Τρίχα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Χαλκιδικής Δημήτρης Χαδαλής και δημοσιογράφοι του κλάδου.
Οι εισηγητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν: 
- Μαρίνα Μελίδου (senior project manager της εταιρίας Head in beds - Hotel business consulting) με θέμα: "Direct Vs. Booking.com - Πάρε πίσω το 15% που σου ανήκει"
- Antje Kleina (Sales Manager της εταιρίας Customer Alliance – Hotel online reputation management) με θέμα: "Review and reputation management in social media". 
- Ιωσήφ Πάρσαλης (Γενικός Διευθυντής της MARKETING GREECE) με θέμα: "Το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής. Ευκαιρίες και προκλήσεις". 
- Πόπη Τασιογιαννοπούλου (Operations Excellence Manager της εταιρίας TUI HELLAS S.A.) με θέμα: "Quality in Service – Ποιότητα στις Υπηρεσίες". 
- Αντώνης Καπλάνης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας συμβούλων NOISIS με θέμα: «Ενημέρωση για νέο επενδυτικό νόμο και επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 – 2020». 
- Γρηγόρης Στιβαχτάρης, Πρόεδρος Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής με θέμα τη νομιμότητα στις κτηματομεσιτικές συναλλαγές. 

Η έρευνα που διεξήχθη από τους εισηγητές των ομιλιών προκειμένου να αναφερθούν στη Χαλκιδική, έδειξε ότι η Χαλκιδική είναι ένας ώριμος τουριστικός προορισμός που προωθείται με οργανωμένη στρατηγική η οποία αποφέρει απτά αποτελέσματα. 
Οι προκλήσεις που καλείται ο προορισμός να αντιμετωπίσει είναι η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος ώστε να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους προορισμούς της αγοράς όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία και η επέκταση της τουριστικής περιόδου κυρίως στην αρχή της σαιζόν. Το μέλλον της Χαλκιδικής –προσυπέγραψαν όλοι – εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις νέες επενδύσεις κυρίως σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις, όπως η Med Sea and Health στο Κάνιστρο Κασσάνδρας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας την άνοιξη 2016, θα αποτελέσουν το έναυσμα για την αναβάθμιση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων που με τη σειρά τους θα ωθήσουν τη Χαλκιδική ως ποιοτικό προορισμό σε υπάρχουσες και νέες αγορές. 
Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από τους παρευρισκόμενους ιδιαίτερα επιτυχημένη, προτρέποντας την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής να συνεχίσει αυτού του είδους τις διοργανώσεις με μεγαλύτερη συχνότητα και με ποικίλη θεματολογία. Στις σύγχρονες προκλήσεις, η Χαλκιδική απαντάει με διαρκή εκπαίδευση, διεύρυνση συνεργασιών, συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου