Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σημαντική δράση κοινωνικής ευθύνης από το Neptune Hotels


Το Neptune Hotels αποδεικνύει έμπρακτα την εφαρμογή πολιτικής κοινωνικής ευθύνης και προστασίας περιβάλλοντος με την συμμετοχή του στην διεθνή καμπάνια περιβαλλοντικής αφύπνισης “Making Holidays Greener” που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation. 
Το θέμα της καμπάνιας για το 2014 αφορά την προστασία και καθαρισμό ακτών. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου στόχου, η διοίκηση του ξενοδοχείου οργάνωσε και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία καθαρισμό γειτονικής παραλίας ώστε να την απολαμβάνουν πλέον καθαρή και προστατευμένη οι πελάτες του ξενοδοχείου και η τοπική κοινωνία. 
Γάντια, πλαστικές σακούλες και ειδικά σχεδιασμένες μπλούζες μακό μοιράστηκαν στα περίπου 80 άτομα που πήραν μέρος, από τους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ δροσερό νερό, χυμοί και αναψυκτικά μοιράστηκαν σε όλους με την ολοκλήρωση της δράσης.
Έντονη δε ήταν η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα και την διαπίστωση ότι μαζεύτηκαν 150 κιλά σκουπιδιών που αλλοίωναν την εικόνα και ρύπαιναν το φυσικό περιβάλλον της συγκεκριμένης ακτής. 
 Το ξενοδοχειακό συγκρότημα εκτός των ενεργειών ευαισθητοποίησης του προσωπικού, των πελατών του και της τοπικής κοινωνίας, εφαρμόζει επίσης συγκεκριμένα μέτρα μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, νερού, χημικών και παραγωγής απορριμμάτων, ενισχύοντας παράλληλα την χρήση τοπικών/ελληνικών προϊόντων ώστε να λειτουργεί με σεβασμό στο τόπο που το φιλοξενεί. 
Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η βράβευση του με τα βραβεία TUI Environmental Champion & Travelife βάσει βαθμολογίας των πελατών του και ανεξάρτητης επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από ειδικό που στάλθηκε από τον Τουριστικό οργανισμό Travelife.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου