Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Προχωρά εκτός απροόπτου το Ελληνικό!!!


Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται η αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, αφού με την αύξηση κατά 300 εκ. ευρώ της προσφοράς της η LAMDA DEVELOPMENT, ανεβάζει τον πήχυ στα 915 εκ. ευρώ συνολικά, εκ των οποίων τα 300 εκ. προκαταβολικά. 
Όπως γράφει ο Φώτης Κόλλιας στο euro2day "Το μαγικό νούμερο του 1.000.000.000 ευρώ επιχείρησε να «αποσπάσει» χθες από τη Lamda Development η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά παρά τη μαραθώνια συνεδρίαση και τις σχετικές πιέσεις η θυγατρική του ομίλου Λάτση υπέβαλε βελτιωμένη οικονομική προσφορά για το Ελληνικό 915.000.000 ευρώ. 
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες αφού αξιολογηθεί η τελική προσφορά της Lamda Development από τους συμβούλους. Ταυτόχρονα, όμως, υπήρξε δήλωση «ανωτάτου στελέχους» στο πρακτορείο Reuters σύμφωνα με την οποία είναι δύσκολο οι σύμβουλοι να μη δεχθούν τη βελτιωμένη προσφορά. Όλα δείχνουν πως στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην κατακύρωση του διαγωνισμού, όπως τουλάχιστον προκύπτει και από την επιχειρηματολογία του ταμείου περί του τιμήματος και του οφέλους από την επένδυση. 
Εκτός και αν υπάρξουν απρόοπτα μέχρι το τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης είχε κλειδώσει η προσφορά των 915.000.000 ευρώ, αλλά επί ώρες κατεβλήθη προσπάθεια ώστε να αγγίξει το 1 δισ. (που έχει διαφορετική επικοινωνιακή αξία). Στη Lamda Development επέμεναν και με τη δήλωση «δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε» προχώρησαν σε βελτίωση της αρχικής προσφοράς κατά το «γενναιόδωρο» ποσοστό του 25%. Τα παζάρια κράτησαν αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα η επίσημη ανακοίνωση να εκδοθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης". 

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στο new money έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ με δηλώσεις του "ισχυρού άνδρα" της LAMDA Οδυσσέα Αθανασίου. 

Διαβάστε εδώ και εδώ τα ρεπορτάζ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου