Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινά σήμερα η HORECA 2014!!!


- Συμμετοχή της KSD

Στις 19:00 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της 9ης ΗΟRECA, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε λίγο. Tην έκθεση θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των φορέων του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. 
Η υπουργός σε μήνυμά της σχετικά με την έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η HORECA, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο της εστίασης και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και συνιστά μια δυναμική παρουσία στο χώρο του ελληνικού τουρισμού. Με το δημιουργικό της ρόλο, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο που δραστηριοποιείται, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, σε μια εποχή που κύριο ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό είναι η βελτίωση της ποιότητας και η ταχύτατη προσαρμογή στις διαρκώς οξυνόμενες συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, είναι κρίσιμα στοιχεία, πάνω στα οποία πρέπει να βασισθεί η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια».

Στο μεταξύ τη HORECA επέλεξε για άλλη μια χρονιά το Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητρίου Ελλάδας, για να πραγματοποιήσει την 3η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο Hall 2 του Metropolitan Expo με κεντρικό θέμα: «Μαζί για τον Τουρισμό, Μαζί για την Ανάπτυξη». Τα μέλη του ΞΕΕ θα εξετάσουν την αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως την καθιέρωσή του ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και απολογισμός των δράσεων του Ξ.Ε.Ε. Επίσης, παρουσιάζονται οι τάσεις και επιδόσεις των Ελληνικών ξενοδοχείων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, ενημερώνονται οι ξενοδόχοι για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού και της οικονομίας, ενώ γίνεται και αναφορά στις εξελίξεις και τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς.
 Στο μήνυμά του προς τα μέλη του Ξ.Ε.Ε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσακίρης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση έχει αποδειχθεί σημαντικό όπλο στην προσπάθεια να ανεβάσουμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμη ψηλότερα και συγχρόνως να τον αναδείξουμε και να τον κατοχυρώσουμε ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της χώρας. Με όραμα, ενότητα και συμμετοχή, μπορούμε ψηλότερα!».
Τέλος, να σημειωθεί πως στη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ έχουν προσκληθεί και θα παραστούν σημαντικοί εκπρόσωποι και παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας.

Καλές δουλειές σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου