Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Προβλήματα ξανά στην Κέρκυρα με το Ακτή Μεσογγή


Για μια ακόμη φορά στην Κέρκυρα επανέρχονται μνήμες του παρελθόντος, μνήμες που σημάδεψαν το νησί, σε μία περίοδο μάλιστα που η οικονομική κρίση αγγίζει την ελληνική οικογένεια όσο ποτέ. 
Όπως γράφει η εφημερίδα ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΠΟΨΗ:
"Είναι γνωστό το θέμα που ανέκυψε πριν τα Χριστούγεννα και αφορά το ξενοδοχείο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ.
Ένα  ξενοδοχείο με μια ενισχυμένη δυναμική παρουσία εδώ και 3 χρόνια , που έδωσε πνοή  στον εμπορικό κόσμο του νησιού καθώς και σε 250 οικογένειες που εργάζονται σε αυτό,ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας και των πρακτορείων και φτάνει να  εξυπηρετεί έως 3000 άτομα την περίοδο αιχμήςκινδυνεύει να μη λειτουργήσει για μια ακόμη φορά".

Kαι συνεχίζει το δημοσίευμα:" Πριν τις γιορτέςμε μια διαδικασία καθόλα άδικη η επιχείρησηΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑ Ο.Ε., απεβλήθη προσωρινά από το ξενοδοχείο ΜΕΣΟΓΓΗ στο οποίο δραστηριοποιείται από το 2011. Η επιχείρηση, όπως μας τόνισε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κ. Γιώτας Α., «…..παρέλαβε το ξενοδοχείο σε ερειπιώδη κατάσταση ,  αναμόρφωσε τόσο τον εξωτερικό χώρο όσο εσωτερικό χώρο αυτού, χρηματοδοτώντας μια ανακαίνιση ύψους , περίπου 7.000.000 ευρώ!!!!!!!!!!!!
Χάριν στη δική τους προσπάθεια , όπως μας είπε , το ξενοδοχείοαπέκτησε ξανά ζωή , κέρδισε την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας…» , καθώς όπως όλοι θυμόμαστε έκλεισε υπό άσχημες συνθήκες το 2009 από τους ιδιοκτήτες του ,αφήνοντάς πολλές οικονομικές εκκρεμότητες τόσο σε προμηθευτές όσο και υπαλλήλους.
Κι η ιστορία επαναλαμβάνεται ;
Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους, που η ελληνική πολιτεία προτρέπει τους επιχειρηματίες να επιχειρούν προκειμένου οι χώρα μας να μπορέσει να ανακάμψει να βγει απ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε , σε μια εποχή που η ενίσχυση του τουρισμού μας είναι σήμερα το πιο φωτεινό σημάδι διεξόδου , πάλι…. για μια ακόμη φορά άνθρωποι που θέλησαν να επιχειρήσουν στο τόπο μας φαίνεται πως διώκονται .
Ξαναδημιουργούνται πάλι τα ίδια προβλήματα.
Από ποιους και γιατί αναρωτιόμαστε για μία ακόμη φορά.
Το θέμα είναι ότι οι επιπτώσεις αγγίζουν την τοπική κοινωνία , τους ανθρώπους του μεροκάματου, τους επιχειρηματίες που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αγωνίζονται να κρατηθούν στην αγορά.
Είναι προφανές ότι η μη λειτουργία του ξενοδοχείου θα ξαναερημώσει την περιοχή, θα χαθούν πολύτιμες θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού , ο εμπορικός κόσμος θα πληγεί για μια ακόμη φορά .
Σε ερώτηση που κάναμε στο κ. Γιώτα για ποια θαναι η συνέχεια σε αυτό που συνέβη μας είπε τα εξής:
« Είναι γεγονός ότι η αναλγησία και η μη διάθεση αντιμετώπισης το προβλημάτων με ουσιαστικό τρόπο , με γνώμονα το κοινό συμφέρον αν θέλετε, μαθηματικά οδηγεί σε αδιέξοδα που συμπαρασύρουν όλους όσους εμπλέκονται σε αυτά.
Αυτό συνέβη και σε μας.
Σας δηλώνω όμως υπεύθυνα ότιΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΞΑΝΑ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ , ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ , προκειμένου να επανακτήσουμε την ενεργή παρουσία μας στο ξενοδοχείοΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ, και θα το καταφέρουμε αυτόδιότι όπως όλοι γνωρίζετε ήρθαμε στο νησί σας με μεράκι , με σεβασμό για το τόπο σας ,δραστηριοποιούμαστε με την τοπική κοινωνία κι είναι τιμή μας που μαςεμπιστευτήκατε και πολύ σύντομα όλοι θα πάρουν εμπράκτως το μήνυμαπου επιβάλλει τόσο η ευρύτερη όσο και η ουσιαστική έννοια του δικαίου.»


Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση για το καλό του ελληνικού Τουρισμού και των εργαζόμενων...

1 σχόλιο: