Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δικαίωση της ΝΕΛ που ανατρέπει τα δεδομένα...


...στο Αιγαίο και όχι μόνο!!!

- Δικαστικές κινήσεις κατά του Δημοσίου και haircut 150 εκ. ευρώ!!!

Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο Μυτιλήνης η αίτηση εξυγίανσης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, η οποία είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει πριν από έξι μήνες την αίτηση εξυγίανσης που είχε υποβάλει η εταιρεία, με το σκεπτικό ότι υπάρχει κίνδυνος από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και έτσι η ΝΕΛ να μην καλύψει ασφαλιστικές της υποχρεώσεις προς το ΝΑΤ, αλλά και προς τρίτους. 
Η ΝΕΛ είχε ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και τελικά πέτυχε την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, έχοντας παράσχει όλες τις σχετικές διαβεβαιώσεις. Το haircut στις υποχρέωσεις της ΝΕΛ ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 150 εκ. ευρώ.
Ναυτιλιακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το αμέσως επόμενο βήμα της εταιρίας θα είναι η άσκηση ένδικων μέσων κατά του Δημοσίου και παντός υπευθύνου για την έκπτωση της εγγυητικής επιστολής 400.000 €, που ουσιαστικά την έθεσε εκτός παιχνιδιού στη γραμμή της Δωδεκάνησου.

Σε κάθε περίπτωση η δικαστική απόφαση 124/2013, του εφετείου της Μυτιλήνης, επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης και κατά προέκταση συνιστά μια θετική εξέλιξη για την βιωσιμότητα της εταιρείας που έχει 41 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο της Ακτοπλοΐας.

1 σχόλιο:

  1. Δικαίωση στην εταιρεία ντροπή του Αιγαίου!!!!
    Ελπίζω μετά και από αυτό το δώρο των 150εκ. να προχωρήσει και στην ανενέωση του στόλου της μιας και τα καράβια της ΝΕΛ που κυκλοφορούν στο Αιγαίο έχουν τα χρόνια που δραστηριοποιείται και η εταιρεία και ουδεμία σχέση έχουν μ' αυτό της φωτογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή