Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ άλλες μπαρούφες παρακαλώ κύριε Βαρουφάκη….


Ένα πολύ "χρήσιμο" άρθρο του Χρήστου Κώνστα για να ξέρουμε τι γίνεται και τις μπαρουφολογίες διαφόρων:
«Δουλοπαροικία Χρέους» χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο εξ Εσπερίας –και εκ του ασφαλούς- προφήτης περί των οικονομικών καθηγητής Γ. Βαρουφάκης. Δεν μας εξήγησε όμως ο κάκιστος μίμος του Ρουμπινί: Πότε ακριβώς ήταν δουλοπαροικία χρέους η Ελλάδα; Σήμερα που με τις χειρότερες προϋποθέσεις χρειάζεται μόλις 10 δις Ευρώ για να εξυπηρετήσει το χρέος της; Ή μήπως το 2009-2010, όταν κάθε χρόνο έπρεπε να δανειστεί 65 δις Ευρώ μόνο για τοκοχρεολύσια ενώ παρήγαγε –κάθε χρόνο- νέο χρέος της τάξης των 30 δις Ευρώ; Τότε, το 2009, ο Γ. Βαρουφάκης έγραφε ομιλίες για πολιτικούς αρχηγούς και άρθρα με τη λογική του «λεφτά υπάρχουν». Μήπως ήταν δουλοπαροικία χρέους τότε η Ελλάδα, όταν ο κ. καθηγητής έκανε κήρυγμα απελπισίας στους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος προβλέποντας ότι το Ευρώ θα πεθάνει;
Σήμερα αρθρογραφεί θεωρώντας ότι θα ήταν «αυτοκτονία η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ» ξεχνώντας τις ανοησίες του περί «τραπεζών ζόμπι» στη ζώνη του Ευρώ.
Σήμερα –ορθότατα- διαπιστώνει ότι αν αποκρατικοποιηθεί ο ΟΣΕ, έστω και με τίμημα 1 Ευρώ είπε, το όφελος για τον ελληνικό λαό θα είναι τεράστιο από τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει ο επενδυτής που θα θελήσει να αξιοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τη στρατηγική της θέση.
Δεν θεωρεί όμως, ο κ. καθηγητής, απαραίτητη την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αφού το Κράτος «θα χάσει τα 600 εκατ. κέρδη» που παράγει ετησίως ο Οργανισμός.
Αγνοεί βεβαίως, ο κ. καθηγητής, ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε μόνο το 34% του ΟΠΑΠ άρα του αντιστοιχούσαν μόνο 34% των κερδών. Σήμερα που ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιήθηκε το Κράτος θα εισπράττει, μέσω της φορολογίας που στο μεταξύ για πρώτη φορά θεσπίσθηκε, το 30% των κερδών –τα οποία θα παράγει ο νέος εξειδικευμένος ιδιοκτήτης που δεν θα είναι υποχρεωμένος να μοιράζει «χορηγίες» της διαπλοκής- και επιπλέον 10% επί των κερδών των παικτών.
Τι έχασε λοιπόν στην πραγματικότητα το Κράτος από τον ΟΠΑΠ; Μόνον τον κουμπαρά της διαπλοκής που ενδιαφέρει προφανώς τον κ. Βαρουφάκη. Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί για πρώτη φορά από το 2002, να ισοσκελίσει τον εθνικό της Προϋπολογισμό. Να μην παράγει άλλο χρέος.

Η συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου