Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

‘Erotokritos in Blues & Αυτοσχεδιασμοί’ του Δημήτρη Μαραμή


Σε πρώτη δημόσια εκτέλεση παρουσιάσε ο Δημήτρης Μαραμής το σημαντικό του έργο «Erotokritos in Blues» στο δεύτερο μέρος της συναυλίας του στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 3 Αυγούστου, ενώ στο πρώτο μέρος ακούστηκαν μουσικές συνθέσεις/ αυτοσχεδιασμοί του συνθέτη από το σύνολο της δισκογραφίας του. 
Ο Μαραμής έδωσε μια ανατρεπτική πρόταση με στοιχεία blues και tzaz, μελοποιώντας τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου και κατέθεσε το δικό του μουσικό στίγμα σε ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα της Ελληνικής ποίησης. Δίπλα του η συναρπαστικές φωνές της Κορίνας Λεγάκη και του Θοδωρή Βουτσικάκη ξεσήκωσαν το κοινό του Sani Festival το οποίο από την πρώτη στιγμή ‘’συμμετείχε’’ ενεργά σε αυτό το μουσικό δούναι-λαβείν, χειροκροτώντας και επευφημώντας τους καλλιτέχνες. 
Σημαντική επίσης παρουσία ο Κωσταντίνος Παυλάκος στο βιολί.
"Ο «Ερωτόκριτος» είναι ένας παραμυθένιος κόσμος που απογειώνει ποιητικά τον έρωτα, τη φιλία, την αντρειοσύνη, τη γυναικεία πίστη. Είναι ένα έργο σημαντικότατο για τον ελληνικό κόσμο αλλά και για τον ευρωπαϊκό γενικότερα’’ εγραψαν για τη βαρύτητα του έργου. Και η μουσική του Δημήτρη Μαραμή ‘’αγκάλιασε και επικοίνωνησε’’ με πάθος, δύναμη, φλόγα και ασύγκριτο μουσικό ταπεραμέντο αυτήν την τόσο μεγάλη αγάπη.
Με σπουδές πιάνου και σύνθεσης στη Μεγάλη Βρετανία, ο ∆ημήτρης Μαραμής εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της γενιάς του, με καριέρα εντός και εκτός συνόρων – έξι προσωπικοί δίσκοι, μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις και 5 ταινίες, συνεργασία με κορυφαία ονόματα του τραγουδιού, συναυλίες στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου