Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Με συνεντεύξεις Λειβαδά και Φούχτελ το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



Με αποκλειστικές συνεντεύξεις του γενικού γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Πάνου Λειβαδά και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Φούχτελ κυκλοφόρησε το τεύχος Απριλίου του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. 
Πρόκειται για τις πρώτες συνεντεύξεις των δύο ανδρών και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. 
Επίσης στο τεύχος περιλαμβάνονται μια σειρά σημαντικών θεμάτων μεταξύ των οποίων:

- TTCI: «Κατρακυλάει» η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στον Τουρισμό Kατά τρεις θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στην κατάταξη του Δείκτη Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανταγωνιστικότητας, καταλαμβάνοντας την 32η θέση μεταξύ 140 προορισμών, από την 29η που κατείχε το 2011. 
 


- ΠΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ: Ο ελληνικός Τουρισμός έχει πολλά ακόμη να δώσει... Σε μία ειλικρινή συνέντυξη στο «Χ&Τ», ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., κ. Πάνος Λειβαδάς, μιλάει για τη νέα στρατηγική του Οργανισμού για τον ελληνικό Τουρισμό και αναλύει τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα για τη νέα τουριστική περίοδο στη χώρα μας.

- ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΑΤΤΑ: Άπαντες παρόντες... Mε αξιόλογους προσκεκλημένους και ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB).

- ΧΑΝΣ ΓΙΟΑΚΙΜ ΦΟΥΧΤΕΛ: Οι Γερμανοί
τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, μιλάει για τις τάσεις που καταγράφονται στην πορεία της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, τη νέα τουριστική περίοδο, τη σημασία που έχουν οι διακοπές για τους Γερμανούς πολίτες και τη διπλή εκπαίδευση στον Τουρισμό.

- ΙΤΒ 2013: Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο... παιχνίδι Από τους «κερδισμένους» της φετινής χρονιάς θεωρείται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της 47ης διοργάνωσης της ITB, της μεγαλύτερης έκθεσης για τον τουρισμό στον κόσμο. Ήδη, οι προκρατήσεις, τόσο από τη γερμανική αγορά, όσο και από τις βασικές τροφοδότριες για τον ελληνικό τουρισμό αγορές, εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι.

- ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ: Στη χώρα μας προοδεύει μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία Την αισιοδοξία ότι η νέα τουριστική χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά, τόσο για το νομό Ηρακλείου, όσο και γενικά την Κρήτη, εκφράζει σε συνέντευξή του στο «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. Παράλληλα, ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρεται στις πρωτοβουλίες της Ένωσης για την ενίσχυση του τουρισμού και καταδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα.

- Aπόλυτα ικανοποιημένοι οι εκθέτες και επισκέπτες της HORECA 2013 Η HORECA δεν είναι απλά μια έκθεση-θεσμός για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία, αλλά ένα εξαιρετικά ποιοτικό εμπορικό γεγονός, για ολόκληρο τον κλάδο των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα έρευνας ικανοποίησης εκθετών και επισκεπτών, που πραγματοποίησε η εταιρία μελετών Opinion.

- ΜΙΤΤ 2013: Ντα... λένε οι Ρώσοι στον ελληνικό Τουρισμό Η προτίμηση που δείχνουν οι Ρώσοι τουρίστες προς τη χώρα μας και οι αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται από τη ρωσική αγορά, επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της 20ης διεθνούς έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας, ΜΙΤΤ 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου