Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Σύσκεψη στη Ρόδο ενόψη τουριστικής περιόδου


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη με θέμα το συντονισμό των δράσεων ενόψει της νέα τουριστικής περιόδου. 
Στη σύσκεψη αυτή από πλευράς περιφέρειας μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη. Παρόντες στη συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηιωάννου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Περδίκης και κ. Καμπουρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ ο κ. Πάππου, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Νικολόπουλος, ο κεντρικός Λιμενάρχης κ. Σεφεριάδης, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κανέλλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παπανικόλας, ο γενικός διευθυντής της Euromedica κ. Βλασσόπουλος, ο Ιατρός ο κ. Μπακαρής Θεοδόσης από τον Ιατρικό Τουρισμό Κριτώ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων κ. Τοκούζης, οι αντιπρόεδροι της Εν. Ξεν. κ. Σουλούνιας και κ. Καραγιάννη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείου Ρόδου κ. Ματσίγκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδ/νήσου ο κ. Καραγιάννης με εκπροσώπους του συλλόγου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Πόκκιας, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου κ. Εγγλέζος, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Σταμούλης, ο διευθυντής του ΕΟΤ κ. Ξάνθης, ο κ. Μπαρμπούτης, ο πρόεδρος του συλλόγου ΤΑΧΙ Ρόδου κ. Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Χριστοφόρου, ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων κ. Κλούβας, ο Γ.Γ. της ένωσης τουριστικών γραφείων Ρόδου κ. Χαρμπ, ο διευθυντής των ΕΠΑΣ.Σ. Ρόδου κ. Κουντούρης, ο Προϊστάμενος Αερολιμενικού Ελέγχου κ. Κατταβενάκης, τα στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού του Δήμου η κ. Σέρβου και ο κ. Χατζίκος και προϊστάμενοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Μεταφορών, Υγείας, Τεχνικών υπηρεσιών).

Η σύσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους των φορέων να εκφράσουν τις θέσεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση τους.
Επιπλέον, επισημάνθηκαν κάποιες καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς λόγω της γραφειοκρατίας από τα αρμόδια Υπουργεία, δημιουργώντας αγκυλώσεις στη Κεντρική Διοίκηση. Στόχος όμως, δεν ήταν απλά η καταγραφή των προβλημάτων αλλά η άμεση επίλυση τους με την συνέργεια και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Άλλωστε «μόνο με συντονισμένες προσπάθειες θα έχουμε περισσότερα οφέλη για το νησί μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο κ. Χατζηδιάκος και η κα Φτακλάκη. Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη, αποφασίσθηκε από κοινού να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα έχει την εποπτεία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιάζονται. Μια προσπάθεια που σηματοδοτεί την έναρξη για μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία έχοντας κοινό όραμα και στόχο, την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου