Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση του LEGRAND για τη Ρόδο

- Σ. Κουσουρνάς: Θα ξεπεράσουν τους 200.000 οι Ρώσοι φέτος στη Ρόδο
- Φ. Χατζηδιάκος: Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς όφελος της Ρόδου

Ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Ρόδου και ανάπτυξή της ως αγαπημένου προορισμού των Ρώσων διοργάνωσε στο πλαίσιο της ΜΙΤΤ το LEGRAND που εκπροσωπεί τον μεγάλο ρωσικό tour operator LABIRINTH. 
Στη διάρκεια της εκδήκωσης μίλησαν η ιδιοκτήτρια του LEGRAND Φωτούλα Σαπουνάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο πρέσβης και ο γενικός πρόξενος κ.κ. Σπινέλλης και Πλώτας, πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου. 
Η κα. Σαπουνάκη τόνισε την απόλυτη ικανοποίησή της για τη συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού και ευχαρίστησε και εκ μέρους της παρισταμένης ιδιοκτήτριας του LABIRINT κας. Τατιάνας Ζότοβα για τη βοήθεια, υποσχόμενη σημαντική αύξηση της φετινής κίνησης προς το νησί.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Καμπουράκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του γραφείου «Le Grand» για την εκδήλωση παρουσίασης της Ρόδου, τονίζοντας: " Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Έχει να επιδείξει μεγάλα φυσικά και πολιτισμικά αποθέματα, τα οποία είναι μοναδικά παγκοσμίως. Περηφανευόμαστε να λέμε ότι το νησί μας διαθέτει υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες –σχεδόν 130.00 κρεβάτια σε ολοκαίνουργια ή πλήρως ανακαινισμένα ξενοδοχεία- και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που εγγυώνται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και στον πιο απαιτητικό Ρώσο επισκέπτη. Οι υπηρεσίες αυτές βασίζονται πάνω σε μια απλή αρχή: Κάθε επισκέπτης είναι για μας μοναδικός. Και η αρχή αυτή εφαρμόζεται ακόμα περισσότερο στο Ρώσο επισκέπτη, καθώς Έλληνες και Ρώσοι νιώθουμε αδέρφια. Και αυτό δεν είναι κλισέ, αλλά χαρακτηρισμός με ουσιαστικό περιεχόμενο, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει εισπράττοντας την αγάπη των ντόπιων για τον Ρώσο επισκέπτη σε κάθε γωνιά της Ρόδου. Ανταμοιβή μας ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται τη Ρόδο, ζουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το νησί και επιστρέφουν απολύτως ικανοποιημένοι.
Και κατέληξε: "Χαίρομαι που, μετά από προσπάθειες ετών, μπορούμε πλέον να πούμε με ασφάλεια ότι το τουριστικό προϊόν της Ρόδου έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και προτίμησης με τη ρώσικη αγορά. Και η χαρά είναι διπλή, καθώς τολμώ να πω πως ήμουν από τους πρώτους επιχειρηματίες του νησιού που πίστεψαν στη δυναμική του ανοίγματος των δύο αγορών. Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν ακόμη πολύ μεγάλα περιθώρια πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία. Μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και ο αριθμός, και η διάρκεια και η εποχικότητα των κρατήσεων από Ρώσους φίλους μας. Καλώ λοιπόν τους συνεργάτες μας, τους οργανωτές ταξιδιών, να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά και στενά μαζί για να πετύχουμε αυτόν τον αμοιβαίως επωφελή στόχο. Και εσάς τους δημοσιογράφους που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ, να εξερευνήσετε τη Ρόδο και να μεταφέρετε στο κοινό σας όλα αυτά τα στοιχεία που συνιστούν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το νησί μας. Τις φυσικές ομορφιές, την αυθεντική μεσογειακή τοπική κουζίνα, τα κρυστάλλινα νερά και τις μαγικές παραλίες, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των ξενοδοχείων μας και πάνω από όλα την ειλικρινή, ζεστή φιλοξενία μας. Θα μας βρείτε αρωγούς των προσπαθειών σας".
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς στάθηκε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ρόδου, αλλά και στις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο λαών. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι από 18.000 Ρώσους τουρίστες που είχε η Ρόδος το 2006, το 2012 έφθασαν τους 166.500 και για το 2013 θα ξεπεράσουν τους 200.000. Ο  κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παριστάμενους δημοσιογράφους, τον κόσμο και βέβαια το LEGRAND και το LABIRINT για την δουλειά που κάνουν στη Ρόδο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε εκτενώς στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και στην ανάγκη περισσότερης δουλειάς για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος όλων.Είπε μάλιστα ότι στόχων όλων των Ρόδιων θα πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φορείς του νησιού είναι συστρατευμένοι στην υπόθεση του Τουρισμού.

Τέλος σημειώνεται η σημαντική αύξηση των κρατήσεων από τη Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ προς το νησί, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε εκτενώς με στοιχεία...
Ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος

Τατιάνα Ζόντοβα, Φωτούλα Σαπουνάκη


Φ. Χατζηδιάκος, Σ. Κουσουρνάς, Άρης Σουλούνιας

Τατιάνα Ζόντοβα και Στάθης Κουσουρνάς

Άρης Σουλούνιας, Άλκης Σβυριάδης, Γιώργος Ματσίγκος και Κάθυ Μινέτου

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου